Σήμερα φτιάχνουμε το απόλυτο moelleux au chocolat που λιώνει στο στόμα!

Σήμερα φτιάχνουμε το απόλυτο moelleux au chocolat που λιώνει στο στόμα!

moelleux-au-chocolat

ΥΛΙΚΑ

  • Για το απόλυτα σοκολατένιο επιδόρπιο
    [babyPostAd]• 8 αυγά
    • 220 γρ. ζάχαρη
    • 400 γρ. κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
    • 200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
    • 1 σφηνάκι amaretto
    • 4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για το απόλυτα σοκολατένιο επιδόρπιο

    Βουτυρώνουμε 10  ατομικά φορμάκια ψησίματος και πασπαλίζουμε την εσωτερική τους επιφάνεια με αλεύρι. Αυτό θα βοηθήσει να μην κολλήσει το γλυκό και να ξεφορμάρουμε πιο εύκολα.

    Σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο.

    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, ώσπου να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα!

    Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα, το αμαρέτο και τέλος το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά!  Το μείγμα μας τώρα θα πρέπει να έχει γίνει αρκετά παχύρευστο.

    Το μοιράζουμε στα ατομικά φορμάκια.

    Προθερμαίνουμε πολύ καλά το φούρνο στους 200 C και ψήνουμε αυστηρά για 11-12 λεπτά !  Τόσος είναι ο απαραίτητος χρόνος προκειμένου να διατηρήσουμε το γλυκό ρευστό εσωτερικά.  Σε διαφορετική περίπτωση, δεν θα έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

    Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε τα μουαλέ να «καθίσουν» 2-3 λεπτά προτού σερβίρετε.

    Ξεφορμάρουμε με προσοχή και σερβίρουμε σε πιάτο με παγωτό ή φρούτα. Μόλις κόψετε με το κουτάλι σας το γλυκό, θα πρέπει να τρέξει από μέσα καυτή σοκολάτα!

    Tip: Το γλυκό αυτό σερβίρεται αποκλειστικά ζεστό! Πρέπει να καταναλώνεται αμέσως μετά το ψήσιμό του, και όχι να μένει. Γι’ αυτό προτιμήστε να ψήσετε τόσα φορμάκια, όσα πρόκειται να καταναλωθούν άμεσα. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα διατηρήσετε στο ψυγείο για 2-3 μέρες και να τα ψήσετε όταν θελήσετε.

yiannislucacos.gr

Διαβάστε ακόμη:

Οι ευκολότερες συνταγές για τα πιο ξεχωριστά Χριστουγεννιάτικα Μπισκότα!

Εντυπωσιακός Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Το πιο γρήγορο Νηστίσιμο Κέικ Σοκολάτας!