Σήμερα φτιάχνουμε το απόλυτο μωσαϊκό κάστανο!
Οι Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί έχουν κάνει την εμφάνισή τους και οι φούρνοι έχουν αρχίσει να μυρίζουν μελομακάρονα και κουραμπιέδες.
Όταν λιώσει το μείγμα προσθέτουμε το αμαρέτο, τη βανίλια, τον πουρέ και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί με ένα σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός της λευκής σοκολάτας την οποία βάζουμε τελευταία στιγμή, για να μην μας λιώσει, και ανακατεύουμε καλά. Σε μια φόρμα 20×10 εκατοστά στην οποία έχουμε στρώσει μεμβράνη, αδειάζουμε το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Όταν παγώσει καλά ξεφορμάρουμε. Για το Γλάσο Σε ένα μπολάκι βάζουμε την κρέμα, τη σοκολάτα και το βούτυρο για 1 λεπτό στα 700 Watt στα μικροκύματα να λιώσει. Περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο κορμό και ξαναβάζουμε για 5-10 λεπτά στο ψυγείο για να παγώσει.
Σερβίρουμε με λευκή σοκολάτα προαιρετικά.