Σήμερα φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικο κέικ!

Σήμερα φτιάχνουμε Χριστουγεννιάτικο κέικ!

Χριστουγεννιάτικο κέικ

Το πιο εντυπωσιακό και νόστιμο χριστουγεννιάτικο κέικ που έχετε δοκιμάσει!

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε 6 ρολόγια και 6 σετ περιποίησης για αγοράκι και κοριτσάκι!!!

[babyPostAd]Υλικά:

  • 350 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 275 γρ. σταφίδες ξανθές
  • 275 γρ. κορινθιακή σταφίδα
  • 4 κουταλιές της σούπας μπράντυ
  • 250 γρ. βούτυρο, μαλακό
  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 350 γρ. απλό αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 6 αυγά
  • 50 γρ. αμύγδαλα
  • 1 κουταλάκι αναμειγμένα μπαχαρικά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι τριμμένη φλούδα λεμονιού
  • 100 γρ κεράσια, κομμένα στη μέση
  • 100 γρ. πεκάν, ψιλοκομμένα
  • 125 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 – 3 κουταλιές νερό
  • επιπλέον φρούτα και πεκάν για διακόσμηση

Εκτέλεση:

  1. Βάλτε όλες τις σταφίδες σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε το μπράντυ. Αφήστε ολη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα λαδώστε ένα ταψάκι 23 εκ. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150C.
  2. Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να αφράτο. Ρίξτε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι.Χτυπήστε στα αυγά ένα κάθε φορά, προσθέτοντας αλεύρι μαζί με κάθε αυγό. Χτυπήστε το υπόλοιπο αλεύρι και τα αμύγδαλα. Προσθέστε τα μπαχαρικά, την κανέλα και τις φλούδες από το λεμόνι. Στο τέλος ρίξτε και τα αποξηραμένα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς. Βάλτε το στο ταψάκι και ψήστε στο κέντρο του φούρνου για περίπου 2 μιση ώρες (μετά από 1 ώρα, καλύψτε το κέικ με λαδοκολλα). Αφήστε να κρυώσει μέσα στον ταψάκι για περίπου 30 λεπτά.
  3. Για να διακοσμήσετε, ζεστάνετε τη μαρμελάδα και το νερό σε μια κατσαρόλα, και αλείψτε το πάνω από το κέικ. Τοποθετήστε τα φρούτα και τα καρύδια από πάνω για να κολλήσουν και συμπληρώστε απαλά λίγη μαρμελάδα ακόμη με ένα πινέλο. Τέλος, δέστε μια φαρδιά κορδέλα γύρω από το κέικ.

Καλή επιτυχία!

Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή