Σήμερα φτιάχνουμε ελαφριά Μακαρονοσαλάτα – Θα την απολαύσει όλη η οικογένεια!

Σήμερα φτιάχνουμε ελαφριά Μακαρονοσαλάτα – Θα την απολαύσει όλη η οικογένεια!

ελαφριά Μακαρονοσαλάτα

Υλικά συνταγής

  • 1 πακέτο κοντά ζυμαρικά (βίδες, πένες, φιογκάκια)
  • 1 ντομάτα
  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 1 πιπεριά κόκκινη από βάζο (ψητή)
  • 4 αγγουράκια τουρσί
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ψιλοκομμένη (αλλαντικό)
  • 1 φλιτζ. κεφαλοτύρι
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ξύδι
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Διαδικασία συνταγής

  1. Βάζουμε νερό να βράσει σε κατσαρόλα. Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε αλάτι και τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
  2. Δοκιμάζουμε τα μακαρόνια στον αναγραφόμενο χρόνο βρασίματος της συσκευασίας. Αν δεν μας αρέσουν τα ζυμαρικά αλ ντέντε, συνεχίζουμε για 2 λεπτά το βράσιμο, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
  3. Σε μεγάλη σαλατιέρα βάζουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, την μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα καλά. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε φέτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το αγγουράκι τουρσί, την ντοματά και την γαλοπούλα. Ανακατεύουμε.
  4. Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά, τα προσθέτουμε στη σαλατιέρα. Προσθέτουμε και το κεφαλοτύρι και καρυκεύουμε με πιπέρι και πάπρικα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Βάζουμε αλάτι προαιρετικά, καθώς το κεφαλοτύρι είναι αρκετά αλμυρό.
  5. Αν έχουμε χρόνο, αφήνουμε τη σαλάτα για 30 λεπτά στο ψυγείο για να πάρουν περισσότερη γεύση τα ζυμαρικά. Σερβίρουμε στην σαλατιέρα ή αν έχουμε πάρτυ σε ατομικά χαμηλά ποτήρια με πιρουνάκι.

cooklos.gr

Πηγή:   cooklos.gr