Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστά Cookies!
[babyPostAd]Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
Υλικά συνταγής
- 530γρ. αλεύρι
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 250γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. βανίλια
- 2 αυγά
για τη γέμιση
- 300γρ. (περίπου) τριμμένα αμύγδαλα, φουντούκια, κομματάκια σοκολάτας ή ακόμη και κομματάκια φρέσκο μήλο
Διαδικασία συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC. Ανακατεύουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο. Όταν το μείγμα γίνει ομοιόμορφο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά βάζοντας τελευταίο το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά.
- Προσθέτουμε τα κομματάκια γέμισης ανάλογα με τις προτιμήσεις μας (ξηροί καρποί, κομματάκια σοκολάτας, αποξηραμένα ή φρέσκα κομματάκια φρούτου κλπ).
- Με μεζούρα ένα κουτάλι, βάζουμε τη ζύμη στο ταψί. Δίνουμε λίγο στρογγυλό σχήμα στα μπισκότα και τα τοποθετούμε σε απόσταση περίπου 2 εκατοστών το ένα από το άλλο για να μην κολλήσουν.
- Τα ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι οι άκρες από τα μπισκότα να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα βγάλουμε από το ταψί.
Πηγή: cooklos.gr