Σήμερα φτιάχνουμε λαχταριστά κεφτεδάκια – Κατάλληλα για παιδιά από 9 μηνών!
[babyPostAd]
Χρόνος ετοιμασίας : 15 λεπτά



Υλικά:
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 200 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
- 45 γρ. φρέσκια λευκή φρυγανιάς (2 μεσαίες φέτες ψωμιού)
- 1 κ.σ ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 15 γρ. τυρί παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένη
- 1 κ.γ ντομάτα
- 1/2 μικρό μήλο
- 1/4 ανάλατο ζωμό λαχανικών
- 1 αυγό, χτυπημένο
- φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι για 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα. Αφήστε στην άκρη για να κρυώσει.
- Ανακατέψτε το μοσχαρίσιο κρέας, τη φρυγανιά, το μαϊντανό, την παρμεζάνα, τη ντομάτα, το μήλο και το ζωμό λαχανικών. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τέλος το χτυπημένο αυγό.
- Σχηματίστε το μείγμα σε 25 μίνι κεφτεδάκια. Ζεστάνετε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν εσωτερικά. Στραγγίστε στο χαρτί κουζίνας.
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή