Σήμερα φτιάχνουμε την πιο εύκολη πραλίνα σοκολάτας, έτοιμη σε 10 λεπτά!
Χρόνος Εκτέλεσης: 10 λεπτά
Βαθμός Δυσκολίας: 1
[babyPostAd]Συστατικά
- 400 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα
- 360 γρ. άχνη ζάχαρη (μπορούμε να βάλουμε από 250 έως 350 γρ. αναλόγως πόσο γλυκό το θέλουμε)
- 50 γρ. κακάο
- 80 ml σπορέλαιο ή φουντουκέλαιο
- 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
Για το σερβίρισμα
- βάφλες έτοιμες για το σερβίρισμα ή pancakes
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
- παγωτό προεραιτικά για σερβίρισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Παίρνουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια και τα ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια.
- Μαζί θα ρίξουμε και τη μισή κούπα σπορέλαιο ή φουντουκέλαιο, σε περίπτωση που βρείτε.
- Αρχίζουμε να τα χτυπάμε μέχρι το φουντούκι να διαλυθεί τελείως και να γίνει σαν μία πολύ λεπτή πάστα ταχινιού.
- Σταματάμε να χτυπάμε τα φουντούκια όταν το μείγμα μας γίνει αραίο πολύ.
- Αυτό θα πάρει περίπου 4′-5′ ( πρέπει να μη βλέπουμε καθόλου φουντούκι ).
- Όσο χτυπάμε θα αναπτύσσεται η θερμότητα. Αυτό θα βοηθήσει τη σοκολάτα μας να λιώσει.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα μας και τη ρίχνουμε μέσα στο πολυμηχάνημα.
- Χτυπάμε για 10″ , για 3-4 βόλτες δηλαδή, και έπειτα αφού σταματήσουμε το πολυμηχάνημα ρίχνουμε και την άχνη και το κακάο (σε περίπτωση που δεν έχετε μεγάλο μίξερ κάντε τη μισή συνταγή).
- Χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αποθηκεύουμε την πραλίνα σε ένα μικρό βαζάκι για 1-2 μήνες εκτός ψυγείου και εντός ψυγείου για ακόμα περισσότερο.
- Για τις βάφλες αλείφουμε με ένα πινέλο το λιωμένο βούτυρο στην πάνω μεριά τους και τις πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστούν σερβίρουμε με την πραλίνα πάνω από τις βάφλες με δύο μπάλες παγωτό.
Tip
Μπορούμε να την κάνουμε και νηστίσιμη την πραλίνα μας αρκεί να βάλουμε σοκολάτα κουβερτούρα και όχι γάλακτος.
Πηγή: akispetretzikis.com