Υλικά:
30 μανταρίνια
2 ή 3 λεμόνια
1,2 λίτρα νερό
0,5 κιλό ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής:
Πλένουμε τα μανταρίνια και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε τα μανταρίνια σε μικτά κομμάτια και τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα .Στην συνέχεια ,κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις φλούδες από 4 μανταρίνια.
Ξεφλουδίζουμε τα 2 λεμόνια τα κόβουμε όπως και τα μανταρίνια και τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα. Στην συνέχεια προσθέτουμε τις φλούδες μανταρινιού.
Προσθέτουμε το νερό και ζάχαρη και βράζουμε το μείγμα. Όταν τα φρούτα πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε στην φωτιά 60 λεπτά περίπου, ενώ κατά διαστήματα ανακατεύουμε .Η μαρμελάδα μας θα είναι έτοιμη όταν θα έχει εξατμιστεί το νερό και έχει αρχίσει να πήζει.
Αφήνουμε τη μαρμελάδα μας να κρυώσει και την τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Μυστικά συνταγής:
Μπορούμε να περάσουμε από μπλέντερ την μαρμελάδα για να της δώσουμε πιο μαλακή υφή ,πριν την κρυώσουμε!
Την συνταγή μας την έδωσε, η Αναστασία Πλατάρα
babyradio.gr