Την δοκιμάσαμε και σας την παρουσιάζουμε παρέα με το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του babyradio.
Υλικά:
1 και 1/2 Κούπα ελαιόλαδο
1/2 Κούπα βούτυρο
1 κούπα ζάχαρη
¾ κούπας χυμό πορτοκάλι
¼ κούπας κονιάκ
2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκάλι
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
7 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι:
2 κούπες μέλι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
Για γαρνίρισμα:
1,5 κούπας καρύδια
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
Εκτέλεση συνταγής:
Χτυπήστε 4 λεπτά στο μίξερ ή στο μπλέντερ ,στη δυνατή ταχύτητα, τα πρώτα έξι υλικά. Κοσκινίστε το αλεύρι με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ σε μια λεκάνη ζυμώματος. Ανοίξτε ένα λάκκο στο κέντρο και ρίξτε το μείγμα των υγρών υλικών .Παίρνουμε λίγο λίγο αλεύρι από τριγύρω ,ανακατέψτε το με τα υγρά υλικά και ζυμώστε το ελαφρά .Πλάστε ή κόψτε την ζύμη με κουπ-πατ σε διάφορα σχήματα .
Αραδιάστε τα σε ταψί και ψήστε τα στους 175 Cγια 30 λεπτά περίπου ,ώσπου να ροδίσουν καλά. Στο μεταξύ ετοιμάστε το σιρόπι. Βράστε το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό για πέντε λεπτά ,αφαιρέστε τον αφρό και περιχύστε τα μελομακάρονά μόλις έχουν φουρνιστεί.
Όταν πιουν το σιρόπι ,αναποδογυρίστε τα κι αφήστε τα να σταθούν ,ώσου να κρυώσουν εντελώς. Ανακατέψτε καρύδια ,κανέλα και γαρίφαλο και στην συνέχεια ρίξτε τα πάνω στα μελομακάρονα.
Καλή επιτυχία
Επιμελήθηκε Β.Γ