“Τη συνταγή μας έδωσε η κυρία Χρυσούλα Δημητριάδου Γιαλαμούδη”
Συστατικά
1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
30 γρ. μαγιά μπίρας φρέσκια ή 2 φακελάκια ξερή
Αλεύρι όσο χρειαστεί
Αλάτι
Ελάχιστη ζάχαρη
Λάδι για το τηγάνισμα
Πληροφορίες για το μαγείρεμα:
Σε λεκάνη ρίχνουμε το χλιαρό νερό και το γάλα και διαλύουμε καλά τη μαγιά μπίρας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι ζυμώνοντας συνέχεια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι τόσο ώστε να κάνουμε μια ομοιόμορφη σφιχτή ζύμη .
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με ένα πανί και την αφήνουμε για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος έως ότου η ζύμη φουσκώσει. Με τη ζύμη πλάθουμε ένα μεγάλο μπαστούνι το οποίο κόβουμε σε 10-15 ομοιόμορφα κομμάτια. Τ’ αλευρώνουμε ένα και τ’ ανοίγουμε με τον πλάστη. Σε κάθε κομμάτι βάζουμε λίγο από τη γέμιση που θέλουμε . Το κλείνουμε και το πατάμε ελαφρά με τον πλάστη. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με όλα τα κομμάτια ζύμης που έχουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι απ’ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
Ευγενική χορηγία του emthrace.org στο babyradio