Για την Ζύμη
600 γραμ. αλεύρι , αυτό για τα τσουρέκια κοσκινισμένο
100 γραμ. ζάχαρη (μαύρη κατά προτίμηση)
30 γραμ. μαγιά φρέσκια από το φούρνο
200γραμ. χλιαρό γάλα
70 γραμ. μαργαρίνη
2 αυγά
1 κουταλ. του γλυκού αλάτι
Για την γέμιση
Μερέντα ή μαρμελάδα
γάλα
ζάχαρη άχνη
σοκολάτα κουβερτούρα
βούτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη μαγιά στο χλιαρό γάλα να διαλυθεί καλά σε ένα μπολ μεγάλο.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά.
Προσθέτουμε το γάλα με τη μαγιά και ζυμώνουμε καλά, φτιάχνοντας μια ζύμη την οποία αφήνουμε σκεπασμένη για 1-1/2 ώρες σε ζεστό μέρος ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο. Μην ρίξετε άλλο αλεύρι, θέλουμε αφράτη ζύμη.
όταν φουσκώσει η ζύμη μας την ξαναζυμώνουμε.
Το κάνουμε ένα ρολό και κόβουμε με το μαχαίρι μας σε κομμάτια. Προσοχή όχι πολύ χοντρά κομμάτια γιατί φουσκώνουν πολύ.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί μας, αραιά, γιατί φουσκώνουν πολύ , τα αφήνουμε πάλι να διπλασιαστούν σε όγκο, και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά, ή μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα τα βγάζουμε.
Τα αλείφουμε αμέσως με λίγο βούτυρο.
Για το γέμισμα και την επικάλυψη
Σε ένα μικρό κατσαρόλι βάζουμε 6-7 κουταλιές μερέντα, ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας γάλα, ανακατεύουμε και το ζεσταίνουμε να λιώσει λιγάκι και να μπορεί να μπει σε κορνέ με μύτη μυτερή για να γεμίσουμε τα ντόνατς.
Αφού τα γεμίσουμε , βάζουμε σε άλλο κατσαρόλι ,μια πλάκα κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, περίπου 1-1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά της σούπας γάλα και ένα μικρό κομματάκι βούτυρο, και τα ζεσταίνουμε να λιώσει η σοκολάτα.
Βουτάμε τα ντόνατς , τα γυρίζουμε και περιμένουμε να στεγνώσουν. Εάν θέλουμε μπορούμε να διακοσμήσουμε με τρούφα σοκολάτας, ή χρωματιστή ή καρύδια σπασμένα.
Tips: Η γέμιση μπορεί να γίνει και με μαρμελάδα
πηγή:koyzinopagida.blogspot.gr