Υλικά συνταγής
- 200 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γραμμ. βούτυρο
- 250 γραμμ. ζάχαρη
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γραμμ. Φαρίνα
- 2 κ.σ. κακάο
- 100 γραμμ. κουβερτούρα
Για τη βουτυροκρέμα:
- 90 γραμμ. μαλακό βούτυρο
- 180 γραμμ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
- 1 κ.σ. κακάο
- 2 κ.σ. βρασμένο νερό κρύο
1. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι σε ένα μπολ. Με μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, να κρεμώσει το μείγμα. Ένα ένα προσθέτουμε τα αυγά, κάθε φορά να τα απορροφάει το μείγμα πριν πέσει το επόμενο.
2. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη χλιαρή πλέον λιωμένη σοκολάτα. Προσθέτουμε λίγα λίγα τα κοσκινισμένα υλικά στο μείγμα, αναδιπλώνοντάς το με σπάτουλα. Τέλος, προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύουμε απαλά.
3. Ισομοιράζουμε τα cupcakes σε 12 θήκες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 17΄-18΄. Πρέπει στο κέντρο να είναι λίγο μαλακά όταν τα βγάζουμε από το φούρνο. Μην τα παραψήσετε. Τα αφήνουμε να σταθούν και να κρυώσουν.
4. Για τη βουτυροκρέμα: Διαλύουμε το κακάο στο βραστό νερό. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψει καλά. Προσθέτουμε το διαλυμένο κακάο. Χτυπάμε καλά το μείγμα, να αφρατέψει πολύ καλά.
5. Καλύπτουμε με την κρέμα τα cupcakes και γαρνίρουμε με πολύχρωμα κουφετάκια σοκολάτας.