Σοκολατένια φιλιά Aγίου Βαλεντίνου, από την Αργυρώ

EDAD3A65-8F58-4155-84D1-BC067AC7E973

Ακαταμάχητα φιλιά σοκολάτας, που αφήνετε να λιώσουν στο στόμα, με μαγική επίγευση πορτοκαλιού. Μετά, είστε έτοιμοι για φίλημα!

Υλικά συνταγής

  • 1/4 φλ. ζάχαρη
  • 2/3 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού Παν της Οξοποιίας Ζαφειρόπουλος
  • 300 γρ. σοκολάτα 60-70% περιεκτικότητα σε κακάο
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1-2 πρέζες αλάτι
  • 2 κ.σ. γλυκό κουταλιού πορτοκάλι ή νεράντζι ψιλοκομμένο και καλά στεγνωμένο ή κοντίτα κίτρινων φρούτων
  • κακάο άγλυκο

Εκτέλεση

Χρειαζόμαστε τετράγωνο κατά προτίμηση ταψάκι 20 ή 22 εκ.
Βρέχουμε τσαλακώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βάζουμε τη ζάχαρη με 2-3 κ.σ. νερό σε μικρο κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά να λιώσει.
Αφού λιώσει η ζάχαρη δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά ανακατεύοντας με σπάτουλα. Αφήνουμε να πάρει ομοιόμορφο καραμελένιο χρώμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Με προσοχή ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι γιατί πετάγεται  λόγω της θερμοκρασίας που έχει αναπτύξει η καραμέλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στηνφωτιά και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να λιώσει η καραμέλα που σκλήρυνε με την προσθήκη του χυμού.
Συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά μέχρι να μειωθεί στο μισό του όγκου του. Χρειαζόμαστε στο τέλος 1/2 φλ. από αυτό το σιρόπι.
Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
Στεγνώνουμε πολύ καλά το γλυκό κουταλιού από το σιρόπι του και το ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα με την μαύρη ζάχαρη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και η κρέμα να αρχίσει να βράζει. Περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με την κρέμα και προσθέτουμε λίγο αλάτι και την κρέμα βαλσαμικού. Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι πορτοκαλιού. Απαλά ανακατεύουμε από το κέντρο προς τα έξω φροντίζοντας να μην κάνει φουσκάλες το μείγμα στην επιφάνεια. Μην του βάζετε δηλαδή αέρα μέσα με δυνατό ανακάτεμα.
Τέλος, προσθέτουμε τα φρουτάκια ψιλοκομμένα και στεγνά.
Αδειάζουμε στην φόρμα. Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το παγώνουμε στο ψυγείο.

Για να τα σερβίρουμε

Το γλυκό ξεφορμάρεται με την λαδόκολλα.
Πασπαλίζουμε μπόλικο κακάο στην επιφάνεια και με κοφτερό μαχαίρι που βουτάμε σε καυτό νερό να ζεσταθεί η λάμα. Αφού το στεγνώσουμε, κόβουμε σε μικρές τετράγωνες μπουκίτσες.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα αεροστεγώς κλεισμένα με αντικολλητικό χαρτί ανάμεσα.
Τα αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να τα σερβίρουμε.
Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το γλυκό κουταλιού.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε ακόμη:

Παραδοσιακά, ποντιακά πισία της γιαγιάς!

Υπέροχα,πεντανόστιμα,πανεύκολα και λαχταριστά, υγρά μπισκότα σοκολάτας!

Λαχταριστά μπουγατσίνια έτοιμα σε 20 λεπτά!