Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέϊκ σοκολάτας καλυμμένο με γλάσο σοκολάτας για να συνοδεύσετε το πρωϊνό ή απογευματινό καφέ ή γάλα σας.
Υλικά
Για το κέϊκ:
•1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•1/4 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη
•2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
•1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρικής
•3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
•3 αυγά
•3/4 φλ. τσαγιού σπορέλαιο [*]
•1/2 φλ. τσαγιού γάλα
•3/4 φλ. τσαγιού σταφίδες
•1/2 φλ. τσαγιού φουντούκια χοντροκομένα
Για το γλάσο σοκολάτας:
•200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια
•1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 ° C και λαδώνετε και αλευρώνετε μια αντικολλητική μακρόστενη φόρμα του κέϊκ, διαστάσεων 10 Χ 21 εκ. και βάθους 7 εκ. Εναλλακτικά στρώστε τη με χαρτί ψησίματος, που να προεξέχει περιμετρικά για να ξεφορμάρετε το κέϊκ εύκολα.
2.Για το κέϊκ: Βάζετε σε μπολ το αλεύρι, το κακάο, το μπέϊκιν πάουντε, τη σόδα και τη ζάχαρη και τα ανακατεύετε καλά. Παίρνετε το μίξερ χειρός και προσθέτετε στο μείγμα αλευριού, σταδιακά τα αυγά, το λάδι και το γάλα και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
3.Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε στο μείγμα τις σταφίδες και τα φουντούκια και ανακατεύετε με σπάτουλα να ενσωματωθούν. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50-55 λ περίπου [κάντε το πείραμα με το ξύλινο καλαμάκι για σουβλάκια. Τρυπήστε το κέϊκ και αν βγει στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο]. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε στο ταψί να “σταθεί” για 10 λ και μετά το μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσει.
4.Για το γλάσο σοκολάτας: Βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα μεταλλικό μπολ. Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού τη ρίχνετε στο μπολ με τη ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια σοκολατένια ρευστή κρέμα.
5.Μεταφέρετε το κέϊκ σε πιατέλα και το περιχύνετε με τη λιωμένη σοκολάτα.
[*] Προαιρετικά βάλτε 1/2 φλ. τσαγιού σπορέλαιο και 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο.
Πηγή:sintayes.gr