Υλικά
3 μεγάλα παντζάρια, καθαρισμένα, κομμένα σε κύβους
1/2 κόκκινο λάχανο, κομμένο σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι, σε κύβους
1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους
1 μέτριο καρότο, σε λεπτές φέτες
2 σκ. σκόρδο, σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1/2 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
άνηθο ψιλοκομμένο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1500 ml νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το νερό ή το ζωμό λαχανικών. Ρίχνουμε αλάτι, σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει περίπου 50 λεπτά. Μόλις γίνει χλιαρή, προσθέτουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και την πολτοποιούμε. Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι και τα ψιλοκομμένο άνηθο. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, με μια κουταλιά γιαούρτι στο κέντρο.