Σπετζοφάι
Υλικά συνταγής
- 2 λουκάνικα χωριάτικα
- 8 πιπεριές πράσινες κέρατα ή πράσινες και κόκκινες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ντομάτα φρέσκια περασμένη στον τρίφτη
- 2 κ.σ.ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι νερό
- αλάτι
- πιπέρι
Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά
[babyPostAd]Διαδικασία συνταγής
- Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, πλένουμε τις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε και κόβουμε σε παχιές ροδέλες, περίπου 2 δάχτυλα πλάτος.
- Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα να βγάλουν το λίπος τους για 3-4 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε νεράκι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
- Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για μισή ώρα περίπου με κλειστό καπάκι.
Πηγή: Cooklos.gr