Σπετζοφάι

 σπετζοφάι

Υλικά συνταγής

  • 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 8 πιπεριές πράσινες κέρατα ή πράσινες και κόκκινες
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ντομάτα φρέσκια περασμένη στον τρίφτη
  • 2 κ.σ.ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]Διαδικασία συνταγής

  1. Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες, πλένουμε τις πιπεριές, τις ξεσποριάζουμε και κόβουμε σε παχιές ροδέλες, περίπου 2 δάχτυλα πλάτος.
  2. Σε βαθύ τηγάνι με καπάκι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα λουκάνικα να βγάλουν το λίπος τους για 3-4 λεπτά. Έπειτα, προσθέτουμε τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σοταριστούν για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και την ντομάτα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 4 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε νεράκι και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό.
  4. Αφήνουμε το φαγητό μας να ψηθεί για μισή ώρα περίπου με κλειστό καπάκι.

cooklos

Πηγή: Cooklos.gr