Το παιδί σας δεν τρώει ψάρι αλλά τρελαίνεται για τις κροκέτες του εμπορίου; Αν εσείς δεν “τρελαίνεστε” να του προσφέρετε έτοιμα γεύματα, τότε δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή την συνταγή!
ΥΛΙΚΑ
- 300-400 γρ. Ψάρι (καλύτερα βακαλάος ή κάτι χωρίς πολλά κόκαλα)
- 1-2 μικρές πατάτες βραστές
- 1 καρότο
- 1 αυγό
- Αλάτι-πιπέρι
- Χυμός από ένα λεμόνι
- Φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα
(ή δημητριακά ολικής άλεσης και βρώμη περασμένα στο μούλτι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες και το καρότο και τα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε το ψάρι. Αν τα ψαράκια μας είναι μικρά τα τυλίγουμε σε ένα τούλι πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα ώστε να μην γεμίσουμε κοκκαλάκια.
Ξεκοκαλίζουμε προσεκτικά και προσθέτουμε την πατάτα και το καρότο λιωμένα με το πιρούνι.
Στο ίδιο μείγμα βάζουμε το αυγό, το λεμόνι και αλατοπιπερώνουμε (αν το μείγμα μας είναι πολύ σκληρό προσθέτουμε λίγο ζουμάκι από τη σούπα).
Ανακατεύουμε καλά-καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο 15-20 λεπτά να σφίξει.
Φτιάχνουμε μπαλάκια που τα πατικώνουμε από πάνω (όπως τα μπισκότα) και τα πανάρουμε στη φρυγανιά.
Τα βάζουμε ανάμεσα σε λαδόκολα, στρώσεις-στρώσεις και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 20 λεπτά.
Ψήνουμε στο φούρνο στο πάνω-κάτω 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Αν κάνουμε πολλά μπορούν να μείνουν στην κατάψυξη και να τα ψήσουμε άλλη φορά.
Καλή επιτυχία