Τα παιδιά θα το λατρέψουν! Είναι επίσης ο πιο εύκολος τρόπος να συμπεριλάβουν στη διατροφή τους το ψάρι ακόμη και τα παιδάκια που δεν το τρώνε.
Υλικά
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 85γρ φρυγανιά τριμμένη
- Χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 400γρ χωρίς την πέτσα λευκό ψάρι, κομμένο σε λωρίδες
- 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
- 140γρ μπιζέλια βρασμένα
- 100γρ σπανάκι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C.
Ρίξτε το χτυπημένο αυγό σε ένα ρηχό πιάτο. Προσθέστε την τριμμένη φρυγανιά, το ξύσμα λεμονιού, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Βουτήξτε το ψάρι μέσα σε αυτό το μείγμα και στη συνέχεια απλώστε το στο ταψί. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Στο μεταξύ ανακατέψτε τη μαγιονέζα με το χυμό λεμονιού και βράστε το σπανάκι και τα μπιζέλια.
Σερβίρετε τις κροκέτες ψαριού με το σπανάκι και τα μπιζέλια με μια κουταλιά σος μαγιονέζας.
baby.gr