Σπιτική βυσσινάδα

bisinada

Οδηγίες

Για 6-8 άτομα 1 κιλό ζάχαρη 2-3 κουταλάκια χυμό λεμονιού 1 κιλό βύσσινο Εκτέλεση Με άφθονο νερό πλένουμε τα βύσσινα, βγάζουμε τα κοτσάνια τους και τα στύβουμε μέσα σε τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους. Ξεπλένουμε τις φλούδες και τα κοτσάνια με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο χυμό. […]

Εκτέλεση

Με άφθονο νερό πλένουμε τα βύσσινα, βγάζουμε τα κοτσάνια τους και τα στύβουμε μέσα σε τρυπητό να βγει όλος ο χυμός τους.
Ξεπλένουμε τις φλούδες και τα κοτσάνια με λίγο νερό και το ρίχνουμε στο χυμό.

Βάζουμε το χυμό με τη ζάχαρη να βράσει και να δέσει σε σιρόπι, όχι πολύ πηχτό σαν των γλυκών του κουταλιού.
Προσθέτουμε στο τέλος και το χυμό του λεμονιού, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφού κρυώσει η βυσσινάδα τη βάζουμε σε καθαρά και στεγνά μπουκάλια.

Στο ποτήρι μας βάζουμε 1-2 δάχτυλα βυσσινάδα και αραιώνουμε με νερό.

cooktime.gr