Τα παιδιά τρελαίνονται με τα video games στον υπολογιστή ή στο tablet.Οι γονείς από την άλλη φοβούνται μήπως τα παιδιά τους εθιστούν στα παιχνίδια και γίνουν αντικοινωνικά και δεν επικοινωνούν με άλλα παιδιά.Ακόμη περισσότερο φοβούνται για τα online παιχνίδια και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν. Αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές θα διασκεδάσουν τα παιδιά σας με ασφάλεια και εσείς θα είστε ήσυχοι.
Διαλέξτε εσείς την σελίδα.
Όπως δεν θέλετε το παιδί σας να παίζει σε έναν οποιοδήποτε δρόμο μόνο του, τότε μην το αφήνετε να παίζει σε ένα οποιοδήποτε site. Ψάξτε τις αξιολογήσεις της σελίδας, ποιες άλλες σελίδες το προτείνουν και τα σχόλια άλλων γονιών για το συγκεκριμένο site. Διαλέξτε παιχνίδια που έχουν αυστηρή πολιτική σχετικά με το περιεχόμενο της σελίδας.
Σιγουρευτείτε ότι είναι δωρεάν.
Αρκετά site επιτρέπουν να παίξεις online δωρεάν για λίγο και μετά σε χρεώνουν για το υπόλοιπο παιχνίδι. Ελέγξτε αν είναι απολύτως δωρεάν χωρίς λοιπές χρεώσεις για να είστε σίγουροι.
Ελέγξτε τον τύπο των παιχνιδιών.
Είμαστε σίγουροι πως ελέγχετε αν το περιεχόμενο των παιχνιδιών περιέχει σκηνές για ενήλικες. Αλλά το επόμενο βήμα είναι να ελέγξετε την ποιότητα του παιχνιδιού. Δηλαδή αν είναι επιμορφωτικό ή αν ενισχύει την δημιουργικότητα ή αν βοηθάει το παιδί σας να αναπτύξει νέες ικανότητες και αν μαθαίνει νέα πράγματα από αυτό. Κάντε λοιπόν στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις πριν αφήσετε το παιδί σας να παίξει σε ένα site.
Ποια είναι όμως τα 3 κοινά λάθη που κάνουν σχεδόν όλοι οι γονείς με τα online παιχνίδια;
Αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν οποιαδήποτε στιγμή.
Όπως και να το κάνουμε και να θέλουμε να το αποφύγουμε είναι προφανές πως τα παιδιά θα παίξουν παιχνίδια με το smartphone ή το tablet σας. Βρείτε λοιπόν έναν τρόπο να τους κάνετε να παίζουν συγκεκριμένη ώρα. Αυτό θα τους διδάξει την υπευθυνότητα και θα βοηθήσετε τα παιδιά σας να παίρνουν σωστές αποφάσεις αργότερα.
Δείχνετε ότι δεν τα εμπιστεύεστε.
Το ξέρουμε ότι ανησυχείτε αλλά μην τα ελέγχετε κάθε 2 λεπτά για να δείτε τι παίζουν.Πριν ξεκινήσουν να παίζουν δείξτε τους τις σελίδες που πρέπει να μπαίνουν και δείξτε τους εμπιστοσύνη. Αν είστε καχύποπτοι απέναντί τους τότε θα αρχίσουν να σας κρύβουν πράγματα.
Θεωρούν τα παιχνίδια χόμπι.
Μην τους αφήνετε να παίζουν παιχνίδια στον ελεύθερό τους χρόνο γιατί θα θεωρούν τα παιχνίδια μια καινούρια ασχολία. Στον ελεύθερό τους χρόνο επιλέξετε να κάνετε κάτι πιο δημιουργικό και εκπαιδευτικό. Αφήστε τους να παίζουν παιχνίδια αν διάβασαν πολύ περισσότερο ή αν έκαναν κάτι που αξίζει επιβράβευση έτσι ώστε να νιώθουν ότι το κέρδισαν μόνα τους.
Εσείς τι κάνετε όταν το παιδί σας παίζει online παιχνίδια;
babyradio.gr- Άννα Σ.