Τα παιδάκια μας θα φάνε σπαγγέτι…aglio e olio!
Συστατικά
- 1 συσκευασία σπαγγέτι Νο5
- 80 ml ελαιόλαδο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (μέχρι 100-120 ml)
- 6 σκ. σκόρδο κομμένες σε πολύ λεπτά φετάκια
- 5 κλωνάρια θυμάρι μόνο τα φύλλα του ψιλοκομμένα
- 1 πρέζα μπούκοβο ή 1 μικρό καυτερό τσίλι σπασμένο (προαιρετικά)
- μπόλικο φρέσκο μαιντανό ή φρέσκο βασιλικό
- 1 κούπα παρμεζάνα τριμμένη + έξτρα για σερβίρισμα
Σοκο-φουντουκίτσες για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό που βράζει και βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον ένα λεπτό.
- Παράλληλα και όση ώρα βράζουν τα μακαρόνια μας φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
- Σε μία ρηχή πλατιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ρίχνουμε μέσα το ελαιολαδο και το σκόρδο μας. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή για να μην καεί το ελαιόλαδο και για να μπορέσει το σκόρδο να βγάλει τα αρωματά του.
- Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι, το μπούκοβο (1-4 πρέζες ανάλογα την αρεσκεία μας) και το φρέσκο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.
- Μόλις δούμε ότι το σκόρδο αρχίζει να ξανθαίνει τότε η σάλτσα μας είναι έτοιμη. Παίρνουμε 2 κ.σ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
- Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε.
- Αφαιρούμε απο την φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό, το βασιλικό, την παρμεζάνα και αφήνουμε 5 λεπτά τα μακαρόνια μέχρι να αποροφήσουν την σάλτσα.
- Ελεγχουμε αν χρειαζεται αλατοπίπερο και σερβίρουμε με εξτρα παρμεζάνα και φύλλα βασιλικού.