Τα παιδιά μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι

Τα παιδιά μας βοηθούν να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι

καλύτεροι άνθρωποι

Θα περίμενε κανείς να ισχύει μόνο το αντίστροφο, με δεδομένο ότι τα παιδιά διαμορφώνουν με την πάροδο των χρόνων την προσωπικότητά τους μέσα από την ανατροφή. Επειδή όμως πρόκειται για σχέση αλληλεπίδρασης και οι γονείς γίνονται καλύτεροι άνθρωποι:

  • [babyPostAd]Τα παιδιά φημίζονται για τον αυθορμητισμό τους, σε αντίθεση με τους ενήλικες οι οποίοι, όσο περνούν τα χρόνια τόσο πιο ορθολογικά μαθαίνουν να λειτουργούν. Σίγουρα όμως ο ερχομός ενός παιδιού στη ζωή, επηρεάζει θετικά το ζευγάρι σε αυτό το κομμάτι, στη μεταξύ τους σχέση, στη σχέση τους με το παιδί, αλλά και γενικότερα. Εσείς οι μπαμπάδες μπορείτε να το επιβεβαιώσετε ακόμα περισσότερο!
  • Τα παιδιά είναι εκδηλωτικά και εξωτερικεύουν με διάφορους τρόπους τα συναισθήματά τους. Δεν έχουν μάθει να τα κρατούν μέσα τους και αυτό είναι κάτι που περνάει και στους γονείς σε κάποιο βαθμό. Μέσα από τη σχέση σας μαζί του διαπιστώνετε πόσο όμορφο είναι να δείχνετε σε κάποιον πώς νιώθετε και πόσο σας ευχαριστεί η αντίδρασή του. Η εσωστρέφεια δεν είναι πάντα καλή…
  • Επειδή οι δυσκολίες της ανατροφής είναι πολλές, τα άγχη για θέματα που αφορούν το παιδί σχεδόν μόνιμη κατάσταση, οι γονείς γίνονται ακόμα πιο δυνατοί από πριν. Ανεξάρτητα σε ποια ηλικία τεκνοποιούν, καλούνται να βρίσκονται σε κατάσταση μόνιμης ετοιμότητας και να διαχειριστούν αποτελεσματικά οποιοδήποτε γρίφο τους βάλει το παιδί. Όχι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο, δε νομίζετε;
  • Η ύπαρξη ενός παιδιού στη ζωή μας είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καταπολεμήσουμε τον εγωισμό μας σε κάποια πράγματα. Και μόνο το γεγονός ότι πλέον εκείνο είναι η πρώτη μας προτεραιότητα, αφήνοντας τις δικές μας ανάγκες και τα δικά μας θέλω σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, πιστοποιεί του λόγου του αληθές. Και βέβαια η λίστα με τα παραδείγματα που αποδεικνύουν την ισχύ του παραπάνω είναι μακροσκελής.
  • Οι γονείς μαθαίνουν βιωματικά την αξία της άδολης αγάπης. Της προσφοράς χωρίς να περιμένουν ανταπόδοση και χωρίς αυτό να τους ενοχλεί. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει μόνο στη σχέση τους με τη δική τους οικογένεια και μέχρι εκεί.

Πηγή:   mother.gr

Διαβάστε ακόμη:

Είναι ασφαλές να πίνω καφέ ενώ θηλάζω;

Το «τέταρτο τρίμηνο» – Όσα πρέπει να ξέρετε για τους πρώτους μήνες του μωρού σας!

Απολυταρχικοί, συναισθητικοί ή υποχωρητικοί γονείς;