Tα παιδιά σήμερα τρώνε Χριστουγεννιάτικο στεφάνι πίτσας!
Χρόνος Προετοιμασίας : 25 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 25-30 λεπτά
Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα
[babyPostAd]Υλικά:
Για τη ζύμη:
- 500 γραμμάρια δυνατό αλεύρι
- 1 μαγια
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 350ml ζεστό νερό
- Λίγο αλάτι
- Λίγη ζάχαρης
- 1 χτυπημένο αυγό
Για τη γέμιση:
- 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
- Βασιλικο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 70 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 8 ντομάτες τετράγωνες
- 8 μαύρες ελιές, ψιλοκομμένες
Για τη διακόσμηση:
- 12 μικρές μπάλες μοτσαρέλα
- Φρέσκος βασιλικός
- 12 μικρα τοματίνια
Εκτέλεση:
- Για να φτιάξετε τη ζύμη. Μετρήστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ. Ανακατέψτε τα μαζί, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα χέρια σας, ζυμώστε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια για 10 λεπτά. Τοποθετήστε σε ένα λαδωμένο κύπελλο. Καλύψτε και αφήστε για 2 ώρες.
- Προθερμάνετε το φούρνο στον ανεμιστήρα 180C. Απλώστε τη ζύμη χρησιμοποιώντας έναν πλάστη μέχρι να γίνει μεγέθους 40 x 20 cm. Απλώστε τα τυριά, το βασιλικό, τα τοματίνια και τις ψιλοκομμένες ελιές. Τυλίξτε από τη μακριά πλευρά και κόψτε σε 12 φέτες.
- Σχηματίστε έναν κύκλο και τοποθετήστε τον σε ταψάκι με λαδόκολλα. Καλύψτε και αφήστε για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Αλείψτε με το χτυπημένο αυγό.
- Ψήστε για 25 έως 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει καλά και να πάρει χρώμα
- Διακοσμήστε με τα τοματίνια, το βασιλικό και τις μίνι μπάλες μοτσαρέλας για να δημιουργήσετε το χριστουγεννιάτικο στεφάνι σας!
Καλή όρεξη!
Επιμέλεια κειμένου για το babyradio: Θωμαΐδου Ευθυμία Ζωή