Τιπς μαγειρικής: Πόση ώρα μαρινάρισμα είναι αρκετή;

o-cooking-facebook

Οι μαρινάδες είναι το μυστικό της καλής νοικοκυράς και μαγείρισσας. Εσύ το ξέρεις;

Κάθε μείγμα μαρινάδας διαμορφώνεται ώστε να ταιριάζει απόλυτα στη συνταγή και δίνει έναν ιδιαίτερο γευστικό τόνο και χρωματισμό στο πιάτο. Υπάρχουν όμως και για αυτό μερικοί «κανόνες» που πρέπει να τηρούνται ανάλογα με το μέγεθος και την ποιότητα του προϊόντος που θέλεις να μαρινάρεις.

Να θυμάσαι γενικά, πως τα μικρότερα κομμάτια μαρινάρονται για συντομότερο χρονικό διάστημα, ενώ όσο μεγαλώνει ο όγκος του φαγητού αυξάνεται και ο χρόνος που πρέπει να μείνει στη μαρινάδα. Πιο αναλυτικά:

Πόση ώρα χρειάζονται μαρινάρισμα

• Κομμάτια κοτόπουλου με κόκκαλο: 1 ώρα

• Κομμάτια κοτόπουλου χωρίς κόκκαλο: 30 λεπτά

• Βόειο κρέας, σπάλα: 2 ώρες

• Βόειο κρέας, μπριζόλα: 1 ώρα

• Χοιρινό, φιλέτα: 30 λεπτά

• Αρνίσιες μπριζόλες: 30 λεπτά

• Ψάρια: 30 λεπτά

• Αποφλοιωμένες γαρίδες: 15 λεπτά

Πηγή: faysbook.gr

Διαβάστε ακόμη:

Έχεις μόνο 5 λεπτά; Φτιάξε εντυπωσιακά fairy bread με 3 υλικά!

Παραδοσιακά, Ποντιακά Ωτία της Γιαγιάς!

Απολαυστικές σοκολατένιες μπάρες για όλη την οικογένεια!