Το πιο εύκολο και δροσερό γλύκισμα με άρωμα λεμονιού

glyko_lemoni

Δεν υπάρχει πιο εύκολο και δροσερό γλύκισμα. Είναι ότι πρέπει για επιδόρπιο αλλά και μετά το μεσημεριανό υπνάκο είναι σκέτο βάλσαμο…

drosero glyko me rawma lemoni

Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης
Food Styling: Elena Jeffrey

Υλικά

  • 1 πακέτο μπισκότα digestive (220γρ.)
  • 80γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 φάκελο φρουί ζελέ με γεύση λεμόνι
  • 1 φλιτζάνι νερό καυτό
  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Διαδικασία

    Βήμα 1

    Αδειάζετε το εβαπορέ γάλα σε μεγάλο μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη σκεπασμένο για 2 ώρες περίπου, να παγώσει πολύ καλά.

    Βήμα 2

    Σπάζετε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα κάνετε σκόνη στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο χτυπάτε λίγο ακόμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

    Βήμα 3

    Αδειάζετε το μίγμα σε ταψάκι και χρησιμοποιώντας την ανάποδη ενός κουταλιού το στρώνετε να καλυφθεί ο πάτος του. Το αφήνετε στο ψυγείο.

    Βήμα 4

    Χτυπάτε με μίξερ χειρός το εβαπορέ γάλα με τη ζάχαρη μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και να πήξει ελαφρά.

    Βήμα 5

    Διαλύετε το ζελέ στο καυτό νερό, προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και αδειάζετε το μίγμα στο χτυπημένο γάλα. Ρίχνετε και το ξύσμα και χτυπάτε για λίγο ακόμη για να ομογενοποιηθούν τα υλικά σας.

    Βήμα 6

    Αδειάζετε το μίγμα πάνω από το στρωμένο μπισκότο και ξαναβάζετε το ταψάκι στο ψυγείο μέχρι να πήξει το γλυκό.

    Βήμα 7

    Σερβίρετε το γλυκό μετά από 6 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα την επομένη, κόβοντας σε τετράγωνα κομμάτια και διακοσμώντας με λεπτές, ζαχαρωμένες φέτες λεμονιού και φυλλαράκια δυόσμου.

    Απο την olivemagazine.gr