Υλικά συνταγής
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 8 κ.σ. κακάο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1½ πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης
- 4 κ.σ. ΜΕΤΑΧΑ
- Για την κρέμα σοκολάτα-βανίλια
- 2 λίτρα φρέσκο γάλα
- 1- 1/4 φλ. ζάχαρη
- 8 κ.σ. κορν φλάουρ (γεμάτες)
Εκτέλεση
1. Για την κρέμα
Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα χωριστά και βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσαρόλα με τη ζάχαρη να ζεσταθεί. Προσθέτουμε τη βανίλια και διαλύουμε το κορν φλάουρ με το 1/2 λίτρο κρύο γάλα. Στη συνέχεια το ρίχνουμε μέσα στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.
2. Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε στα δύο. Στη μισή δόση προσθέτουμε την κουβερτούρα γάλακτος τριμμένη και ανακατεύουμε καλά.
3. Για το μωσαϊκό
Σε φαρδιά κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη μαργαρίνη. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ΜΕΤΑΧΑ.
4. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια (όχι σκόνη) και τα προσθέτουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε να καλυφθούν τα μπισκότα από το σοκολατένιο μίγμα. Αδειάζουμε το μωσαϊκό απλώνοντάς το σαν βάση σε πυρίμαχο τετράγωνο σκεύος.
5. Κάνουμε μια στρώση την κρέμα βανίλιας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Σπάμε τα πτι μπερ με τα χέρια και τα κάνουμε στρώση όλα πάνω στην κρέμα βανίλιας. Ραντίζουμε με το γάλα και το ΜΕΤΑΧΑ.
6. Απλώνουμε σε μια στρώση την κρέμα σοκολάτας. Καλύπτουμε με τη σαντιγί και πασπαλίζουμε με την τρούφα.
Παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Mερίδες: 12
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Πηγή: argiro.gr