Τροφές που καθυστερούν την εμφάνιση των λευκών τριχών
Τα γονίδια, το άγχος ή οι ξαφνικές κλιματικές αλλαγές είναι οι βασικότεροι παράγοντες που συνδέονται με την εμφάνιση των λευκών τριχών.
Καθοριστικός παράγοντας στην πρόληψη των λευκών τριχών είναι η βιταμίνη Β, αλλά και οι τροφές που είναι πλούσιες σε σύμπλεγμα βιταμινών Β, όπως ο σολομός, τα κίτρινα τυριά και το γιαούρτι.
Τα καρύδια επίσης περιέχουν βιοτίνη (Β7), αλλά και χαλκό, ο οποίος αυξάνει την παραγωγή μελανίνης στις τρίχες, ενώ όπως έχει διαπιστωθεί επιστημονικά, η έλλειψή του συνδέεται με την πρόωρη εμφάνιση άσπρων τριχών.
Αν θες λοιπόν να καθυστερήσεις το γκριζάρισμα, βάλε στη διατροφή σου μύδια, σολομό, κίτρινο τυρί, γιαούρτι, αλλά και πολλά καρύδια.
Πηγή: Govastileto.gr