Τρόποι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της μητρότητας!

Τρόποι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες της μητρότητας!

epiloxeios_soltaridou-700x394

Ακολουθούν μερικοί από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για τις πιο δύσκολες στιγμές της μητρότητας, που δεν είναι λίγες.

Συμβουλές υγείας και φροντίδας για βρέφη και παιδιά

[babyPostAd]1. Να μοιραστούμε τις ανησυχίες μας με φίλες που επίσης είναι μητέρες: Έτσι διαχειριζόμαστε ευκολότερα τα δυσάρεστα συναισθήματα και βρίσκουμε λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, ιδιαίτερα αν αυτές οι φίλες έχουν παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας από τα δικά μας και, επομένως, περισσότερα χρόνια εμπειρίας.

2. Να κρατήσουμε ημερολόγιο: Καταγράφοντας τα συναισθήματά μας, τα κατανοούμε καλύτερα και είναι ευκολότερο να φέρουμε ένα πρόβλημα στις αληθινές διαστάσεις του. Είτε δημιουργήσουμε ένα «μαμαδίστικο» μπλογκ είτε ένα προσωπικό ημερολόγιο, θα ανακαλύψουμε ότι το γράψιμο είναι πραγματικά ψυχοθεραπευτικό.

3. Να αφιερώσουμε λίγη ώρα καθημερινά στην άσκηση: Ακόμα και αν δεν έχουμε το χρόνο ή την ενέργεια να πάμε στο γυμναστήριο, οι υπαίθριες δραστηριότητες με τα παιδιά μας μάς φέρνουν πιο κοντά τους. Ταυτόχρονα όμως μας βοηθούν να προστατεύσουμε τη σιλουέτα μας αλλά και τη σωματική και ψυχική υγεία μας, καίγοντας θερμίδες και απολαμβάνοντας τις λεγόμενες ορμόνες της ευεξίας που απελευθερώνονται στη διάρκεια της γυμναστικής.

4. Να μη διστάσουμε να ζητήσουμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε: Να ζητήσουμε από μια φίλη π.χ. να κρατήσει για λίγες ώρες το παιδί μας ακόμα και αν δεν συντρέχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος (για παράδειγμα αν θέλουμε να πάμε στο κομμωτήριο ή να κάνουμε γενική καθαριότητα στο σπίτι). Εννοείται ότι θα της ανταποδώσουμε τη χάρη με την πρώτη ευκαιρία. Ας προσπαθήσουμε, επίσης, να καταπολεμήσουμε την τάση να φορτωνόμαστε το μεγαλύτερο μέρος της ανατροφής του παιδιού και τις δουλειές του νοικοκυριού και να μοιραστούμε τις υποχρεώσεις που τα συνοδεύουν όσο γίνεται πιο δίκαια με το σύντροφό μας.

5. Να… παρατείνουμε το χρόνο της παραμονής μας στο μπάνιο: Και μια που λέμε για το σύντροφό μας, ίσως έχουμε παρατηρήσει ότι από τότε που έγινε πατέρας αυξήθηκε ο χρόνος που αφιερώνει στο ντους και στις άλλες σωματικές ανάγκες του! Κάτι ξέρει παραπάνω: Ακόμα και λίγα λεπτά απομόνωσης στην τουαλέτα, όταν νιώθουμε ότι όλα γύρω μας καταρρέουν, συχνά αρκούν για να ανακτήσουμε την ψυχραιμία μας.

6. Να αναζητήσουμε τρόπους να γινόμαστε διαρκώς καλύτερες μαμάδες: Κάποιες φορές ίσως νιώσουμε ότι πελαγώνουμε μπροστά στον όγκο των πληροφοριών με τις οποίες βομβαρδιζόμαστε καθημερινά. Διαβάζοντας όμως βιβλία ειδικών, ανατρέχοντας στο διαδίκτυο (σε πηγές όσο το δυνατόν διασταυρωμένες) και παρακολουθώντας σεμινάρια θα καταφέρουμε να χαράξουμε τον προσωπικό μας δρόμο στη μητρότητα, επιλέγοντας λύσεις και μεθόδους που μας ταιριάζουν και που θα κάνουν τα παιδιά μας πιο υγιή και ευτυχισμένα.

7. Να αναζητήσουμε δύναμη σε υπερβατικές εμπειρίες: Όπως στην προσευχή, αν είμαστε θρησκευόμενες, ή στο διαλογισμό. Μερικά λεπτά προσευχής ή διαλογισμού την ημέρα μας ανακουφίζουν από το στρες, μας γεμίζουν αυτοπεποίθηση και μπορεί να μας βοηθήσουν να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που έμοιαζαν ανυπέρβλητα.

Πηγή:   juniorsclub.gr