Μία απλή και πεντανόστιμη συνταγή για τσιπούρες.
Υλικά
• 2 τσιπούρες
• 80 γρ ελαιόλαδο
• 2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
• 2 κολοκύθια κομμένα σε ροδέλες
• 1 μεγάλη πατάτα κομμένη σε ψιλές ροδέλες (για να ψηθούν πιο γρήγορα )
• 30 γρ χυμός λεμονιού
• 1 κγ αλάτι
• λιγο πιπέρι
• 1 κγ ρίγανη (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
Σε ταψί στρώνουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε τα λαχανικά, βάζοντας πρώτα τις ροδέλες πατάτας, και μετέπειτα τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια. Χαράζουμε τις τσιπούρες κατά μήκος και από τις δυο πλευρές και βάζουμε τα ψάρια πάνω στα λαχανικά. Τα λαδώνουμε και από τις δυο πλευρές, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε λίγο νεράκι και το χυμό λεμονιού και κλείνουμε τη λαδόκολλα.
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στη μεσαία σκάλα για 30 λεπτά , στους 200οC από τη μια πλευρά, ανοίγουμε τη λαδόκολλα, γυρίζουμε τα ψάρια και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στο γκριλ. Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και σερβίρουμε.