Για το μπισκότο:
- 250 γραμμ. μπισκότα digestive ολικής αλέσεως
- 80 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- Για την κρέμα:
- 400 γραμμ. κρέμα γάλακτος
- 8 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 500 γραμμ. κρίμ τσιζ σε θερμοκρασία δωματίου
- ξύσμα λεμονιού
- 1 φλ. τσαγιού φράουλες πολτοποιημένες
- 2 φλ. τσαγιού μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
1. Αλέθουμε στο μίξερ τα μπισκότα σε σκόνη. Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια.
2. Με τα δάχτυλα το ψιχουλιάζουμε. Όταν το μπισκότο γίνει σαν βρεγμένη άμμος, το στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 23 εκ. και πατάμε την επιφάνεια με κουτάλι για να ισιώσει. Ψήνουμε το μπισκότο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για 10΄. Έπειτα, το αφήνουμε να κρυώσει.
3. Χτυπάμε με μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος με την άχνη σε παχύρρευστη μορφή, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το κριμ τσιζ, το ξύσμα και τις πολτοποιημένες φράουλες. Ανακατεύουμε με σύρμα ή με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, να ομογενοποιηθεί η κρέμα
4. Αδειάζουμε την κρέμα επάνω στο κρύο μπισκότο και παγώνουμε το τσιζ κέικ για 2 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
5. Απλώνουμε τη μαρμελάδα φράουλα επάνω στην κρέμα, ξεφορμάρουμε το γλυκό και κόβουμε σε κομμάτια.
Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Κατάψυξης: 120 λεπτά