5 πράγματα που αλλάζουν όταν το μωρό ξεκινάει να τρώει τροφές, από την Ελιάνα Χρυσικοπούλου!
Πώς πέρασε έτσι ο καιρός; Το μωρό έγινε αισίως 7,5 μηνών, πράγμα που σημαίνει πως εδώ και ένα μήνα, πέρα από τον θηλασμό, έχουν μπει στη ζωή μας και οι στερεές τροφές. Που, εδώ που τα λέμε, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί τις λέμε «στερεές» εφόσον είναι όλες πάνω κάτω το ίδιο μπεζοκίτρινο πηχτό ζουμί. Αλλά ας μην σταθούμε σε αυτό τώρα. Ας μείνουμε καλύτερα σε όλα εκείνα που αλλάζουν τη στιγμή που το μικρό ξεκινά την επαφή του με την γαστρονομία. Μαζί με το «κοτόπουλο – καρότο – πατάτα – κολοκύθι» ξεκινούν επίσης…
Δηλώστε συμμετοχή για να κερδίσετε ένα ταξίδι στην Disneyland για ΟΛΗ την οικογένεια και πολλά φανταστικά δώρα
[babyPostAd]1.Τα τετ-α-τετ στο καρεκλάκι του φαγητού
Ναι, είναι υπέροχο το ότι εσύ και το μωρό σου έχετε πια την δυνατότητα να καθίσετε μαζί, στο ίδιο τραπέζι, να κοιταχτείτε στα μάτια και να φάτε. Τρόπος του λέγειν το «φάτε», διότι εκείνο τρώει και εσύ προσπαθείς ταχυδακτυλουργικά να του ταΐσεις τις κουταλιές χωρίς α) να το πνίξεις β) να το πασαλείψεις μέχρι τα αυτιά και γ) να κάνεις χάλια όλο τον περιβάλλοντα χώρο. Και εκεί που νομίζεις πως «το’χεις», ξαφνικά το μωρό κάνει ΠΠΠΦΦΦΦΡΡΡΡ και σε φτύνει κατάμουτρα. Κυριολεκτικά.
2.Η χαρά του λεκέ
Δεν θέλω να συζητήσουμε για το πόσο δύσκολα βγαίνει ο λεκές της φρουτόκρεμας από τα φορμάκια – ακόμα κλαίω για όλα εκείνα τα χαριτωμένα ρουχαλάκια της Ισαβέλλας που δεν έζησαν αρκετά ώστε να τα φορέσει και η Βικτώρια. Και μη μου πεις για την ολόσωμη σαλιάρα που μοιάζει με το αδιάβροχο του πυροσβέστη στο πιο μπεμπέ του, φυσικά και την έχουμε. Απλά μερικές φορές επουδενί δεν την φοράμε.
3.Η μανία με τα βιολογικά
Εσύ που κάποτε στις μεγάλες πείνες μετά από ξενύχτια έτρωγες πίτσες και σουβλάκια από μαγαζιά ξεχασμένα από τον Θεό και το υγειονομικό, να’ σαι τώρα μπροστά στο ψυγείο με τα βιολογικά να προσπαθείς να διαλέξεις ανάμεσα στο μπρόκολο Αρκαδίας και στο σέσκουλο Τροιζήνας. Μερικές φορές συνειδητοποιείς πως το μωράκι σου θα ήταν μια χαρά και με συμβατικά αχλάδια, αλλά και τι να κάνεις; Είναι καινούργιο το ντεπόζιτο, βλέπεις.
4.Το άγχος για τις αλλεργίες
Η εποχή εισαγωγής τροφών θα μπορούσε να είναι μια εξαιρετικά χαρούμενη περίοδος για όλες εμάς που βλέπουμε το μικράκι μας να μεγαλώνει σιγά σιγά, αλλά επειδή στο concept «μητρότητα» δεν υπάρχει χαρά που να μη συνοδεύεται από άγχος, την περνάμε παρατηρώντας το περιεχόμενο στις πάνες και εξετάζοντας καχύποπτα στο μπάνιο το μωρό για σπυράκια, κοκκινίλες, εξανθήματα. Fun times.
5.Το χάος της κουζίνας
Βραστήρες, κατσαρόλες, μιξεράκια, πιρουνοκουτάλες… το μαγείρεμα για ένα μωρό, δύο φορές τη μέρα, είναι μια βρώμικη δουλειά. Εκτός αν έχεις ειδικό παρασκευαστή. Ειλικρινά τον έχω ερωτευτεί αυτόν τον ατμομάγειρα, που είναι συγχρόνως και μπλέντερ. Απλά κόβω τα φρούτα, τα λαχανικά μου, το κρέας ή το κοτόπουλο, προσθέτω νεράκι, ρυθμίζω τα λεπτά και φεύγω. Σε 15-20 λεπτά το φαγητό μου «σφυρίζει» πως είναι έτοιμο, τέλεια μαγειρεμένο και με τον πιο υγιεινό τρόπο (που κρατά όλες τις βιταμίνες εντός της κανάτας του ενός λίτρου). Και τέλος, ως κίνηση ματ, αναποδογυρίζω το δοχείο και πανεύκολα το αλέθω. Τις προάλλες ανέβασα στο instagram μια φωτογραφία από το αλεσμένο μοσχαράκι της Βικτώριας και μια κοπέλα με ρωτούσε «μα πώς είναι τόσο κρεμώδες;» Ε, έτσι!
Πηγή: missbloom.gr