Τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα παιδιά μας ασχολούνται με τα social media!

kid_facebook_rect

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν τα παιδιά μας ασχολούνται με τα social media!

Αχ, τα μωράκια μας είναι τόσο χαριτωμένα…Κοίτα πώς χαμογελάνε! Δες τα πώς τραγουδάνε! Μωρέ, πώς κάνουν κούνια! Είστε και εσείς χαζομαμά και σας αρέσει να ανεβάζετε φωτογραφίες των παιδιών σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Καλά κάνετε, μόνο που πρέπει να αποφύγετε μερικά πράγματα.

Τα Facebook, Instagram και Twitter είναι ένας υπέροχος κόσμος  που χαρίζει απλόχερα επικοινωνία. Μπορεί όμως να ενέχει και κινδύνους γιατί ποτέ δεν ξέρεις πόσο βρώμικο είναι το μυαλό ενός χρήστη.

Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από το διαδίκτυο;

Για να προστατεύσουμε τα διδυμάκια μας καλό είναι να μην ανεβάζουμε τα παρακάτω 5 είδη φωτογραφιών:

Γυμνές πόζες. Μπορεί να είναι μωράκια και να κάνουν μπάνιο στην μπανιέρα ή στη θάλασσα. Σε σας φαίνονται αγνά, τρυφερά, χαριτωμένα. Σε κάποιο διεστραμμένο μυαλό όμως, μάλλον όχι… Κρατήστε τις για ιδία χρήση καλύτερα.

Την τοποθεσία του σχολείου τους. Δεν χρειάζεται να ξέρει όλη η ιντερνετική κοινότητα πού πάνε τα παιδιά σας σχολείο. Θέλετε να είναι ασφαλή τις ώρες αυτές, έτσι δεν είναι; Σε περίπτωση που ανεβάσετε μια φωτογραφία, π.χ. από την τάξη τους, φροντίστε να μην εμφανιστεί η τοποθεσία.

Το ονοματεπώνυμό τους. Τις ετικέτες (tags) με το όνομα και το επώνυμο τις θέλουμε για τα τετράδια των παιδιών. Όχι για τα social media. Εκεί βάλτε απλά το μικρό τους όνομα.

Τα παιδιά άλλων. Έχετε βγάλει τα δίδυμα να παίζουν μπάλα ή να διασκεδάζουν σε ένα πάρτυ γενεθλίων αλλά στη φωτογραφία απεικονίζονται και άλλα παιδάκια. Δεν έχετε το δικαίωμα να την ανεβάσετε ούτε να κάνετε tag τους γονείς, εάν πρώτα δεν ζητήσετε την άδειά τους.

Ό,τι τα φέρνει σε αμηχανία. Αν τα παιδιά σάς ζητάνε να μην ανεβάσετε μια φωτογραφία, ακούστε την παράκλησή τους. Μπορεί για κάποιο λόγο να νιώθουν αμήχανα τώρα ή να νιώσουν έτσι σε μερικά χρόνια από τώρα. Εσείς, δηλαδή, θα θέλατε να ανεβάσουν μια δικιά σας φωτογραφία (γιατί σε λίγα χρόνια θα το κάνουν…) όπου η κυτταρίτιδα που έχετε είναι σε όλο της το μεγαλείο; Έτσι για να γελάσουν με τους συμμαθητές τους; Ε, όχι!

Πηγή: mytwins.gr

Διαβάστε ακόμη:

Τεστ για τον εθισμό του παιδιού στο διαδίκτυο – Ερωτηματολόγιο για τους γονείς

Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου: 7 στους 10 γονείς παρακολουθούν τα «σερφαρίσματα» των παιδιών τους