Ήπια Καισαρική Τομή: Τι ακριβώς είναι;
Δεν έχουν αλλάξει και πολλά για τον τοκετό τα τελευταία 50 χρόνια, εκτός από την αυξανόμενη συχνότητα της καισαρικής τομής. Έφτασε, λοιπόν, η ώρα κάποιος να εξετάσει τη διαδικασία και να προσπαθήσει να την εκσυγχρονίσει, καθιστώντας τη λιγότερο τρομακτική και πιο κοντά στην εμπειρία της κολπικής γέννας. Αλλά πώς μπορεί να γίνει μια αποστειρωμένη, χειρουργική διαδικασία πιο χαλαρωτική και φυσική;
Νέος Διαγωνισμός της Adelco Kids… Δηλώστε συμμετοχή και ΚΕΡΔΙΣΤΕ σετ ΠΑΙΔΙΚΗΣ περιποίησης ΥΨΗΛΗΣ ποιότητας!!!
[babyPostAd]Ασφαλώς κάνουμε λόγο για την “ήπια” καισαρική τομή. Η διαδικασία, η οποία χρησιμοποιείται σήμερα στο 20-30% των γεννήσεων με καισαρική στο Brigham and Women’s Hospital της Βοστόνης, σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει καλύτερες σχέσεις μεταξύ της μητέρας και του μωρού στις στιγμές που οδηγούν μέχρι και αμέσως μετά τη γέννηση.Τι ακριβώς συνεπάγεται η συγκεκριμένη καισαρική;
Μια καθαρή κουρτίνα: Αντί να χρησιμοποιείτε μόνο ένα κάλυμμα για την αποφυγή της οπτικής θέας της μαμάς με τη διαδικασία, οι γιατροί χρησιμοποιούν δύο κουρτίνες – μια συμπαγής και μια διάφανη. Ακριβώς πριν από την παράδοση, η συμπαγής κουρτίνα πέφτει, ώστε η μητέρα να μπορεί να δει το μωρό που γεννιέται.
Άμεση επαφή με το δέρμα: Μόνο ένας βραχίονας είναι στραμμένος προς τα κάτω κατά τη διάρκεια της ήπιας καισαρικής, αφήνοντας τον άλλο βραχίονα ελεύθερο για τη μητέρα να κρατήσει το μωρό αμέσως μετά τη γέννησή του. Ταυτόχρονα, οι οδηγοί EKG τοποθετούνται πλευρικά της μητέρας, αντί για το στήθος της, έτσι ώστε το μωρό να μπορεί να ξεκουραστεί εκεί.
Σύμφωνα με τις γυναίκες που έχουν κάνει και παραδοσιακές και ήπιες καισαρικές, οι εμπειρίες είναι μακράν διαφορετικές. Οι γιατροί που έχουν εκτελέσει τις διαδικασίες συμφωνούν. “Κανείς δεν προσπαθεί να υποστηρίξει την καισαρική. Δεν θέλουμε πραγματικά να αυξήσουμε τα ποσοστά της καισαρικής τομής, θέλουμε απλώς να την βελτιώσουμε για εκείνες που πρέπει να την κάνουν», δήλωσε ο Δρ. William Camann, ο Διευθυντής της Μαιευτικής Αναισθησιολογίας στο Brigham and Women’s Hospital.
Λοιπόν, πείτε μας: τι πιστεύετε εσείς γι’ αυτή τη διαδικασία;
Μετάφραση κειμένου για το Babyradio: Σοφία Τελιάκη