Καθημερινή περιποίηση της μαμάς: Τα Do’s και τα Dont’s

Καθημερινή περιποίηση της μαμάς: Τα Do’s και τα Dont’s

Θέλετε απαλή και λεία επιδερμίδα; Δράστε… γιαπωνέζικα

Καθημερινά διαβάζω, ακούω και βλέπω ένα σωρό πράγματα που αφορούν στην ομορφιά. Σαν beauty editor, εκτός από τις δικές μου ανησυχίες, ακούω και αυτές των άλλων που εύλογα στρέφονται σε μένα για μία πρώτη συμβουλή. Πολλές φορές όμως, αρμόδιος να δώσει απαντήσει σωστές και εμπεριστατωμένες είναι ένας εξειδικευμένος γιατρός που ασχολείται με το πρόσωπο.

[babyPostAd]Έτσι κι εγώ ζήτησα από τον Νικόλαο Δημήτρουλα (Ιατρός – Επιστημονικός Συνεργάτης  Facemed) να μου δώσει τις απαντήσει σε καίρια ερωτήματα που θεωρώ ότι πρέπει να ξέρεις ανεξάρτητα από την ηλικία σου.

Καθημερινή ρουτίνα περιποίησης: Do’s & Dont’s

Η αρχή για ένα καθαρό και αψεγάδιαστο πρόσωπο είναι ένα καλός καθαρισμόςσύμφωνα με τον κ. Δημήτρουλα. Χρησιμοποίησε ένα soap-free καθαριστικό χωρίς αλκοοόλη, ξέβγαλε καλά με χλιαρό νερό, και στέγνωσε καλά το πρόσωπό σου με μία καθαρή πετσέτα. Η ενυδατική κρέμα είναι απαραίτητα το επόμενο βήμα, πρωί και βράδυ. Αυτό που επίσης δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις είναι το αντηλιακό, στο οποίο ο γιατρός επιμένει αφού πολλές φορές όπως μου είπε ”δίνεται μεγαλύτερη σημασία σε μια ποικιλία άλλων προϊόντων όπως σέρουμ, κρέμες λεύκανσης, σύσφιξης, αντιγήρανσης, η δράση των οποίων αν δεν προσέξουμε με την αντηλιακή προστασία καθίσταται από ανεπαρκής έως ακόμα και ζημιογόνα για το δέρμα.”

Για να το διατηρήσεις όμως χρειάζεται να είσαι τυπική και να αποφύγεις πάση θυσία κάποιες συνήθεις που θα σου στερήσουν μία υγιή επιδερμίδα. Προφανώς και δεν πρέπει ποτέ να κοιμάσαι βαμμένη. Ένα καλό ντεμακιγιάζ μαζί με το βραδινό καθαρισμό είναι απαραίτητο και το απλό γαλάκτωμα πολλές φορές δεν είναι αρκετό. Όταν πρόκειται να εκτεθείς στον ήλιο αρκετές ώρες, το αντηλιακό πρέπει να είναι στην τσάντα σου και εσύ να θυμηθείς να το ανανεώσεις.

Μια καλή συνήθεια που πρέπει να αποκτήσεις από νωρίς, σύμφωνα με την κο Δημήτρουλα είναι: ”Ό,τι χρησιμοποιείς στο πρόσωπό σου, θα πρέπει να το εφαρμόζεις στο λαιμό και στο ντεκολτέ σου”.

Αυτό που ήθελα να ξεδιαλύνει για πολλοστή φορά στο κεφάλι μου κι ευελπιστώ να συμβεί και στο δικό σου είναι κατά πόσο πρέπει να αλλάζει η ρουτίνα περιποίησης το χειμώνα. Επί του θέματος λοιπόν, ο κος Δημήτρουλας σημιεώνει: ”Όσο πέφτει η θερμοκρασία τόσο μπορεί να νιώθεις το πρόσωπό σου να τραβάει και να είναι ξηρό, οπότε πρέπει να προσαρμοστείς και να του προσφέρεις περισσότερη ενυδάτωση. Ειδικότερα για την περιοχή των χειλιών μπορείς να χρησιμοποιείς ένα ειδικό ενυδατικό προϊόν το πρωί και το βράδυ μιας και είναι μια περιοχή πιο ευαίσθητη. Όσο για πράγματα που απαγορεύονται, μάλλον η ζωή σου είναι ευκολότερη το χειμώνα, τουλάχιστον όσον αφορά στο δέρμα σου.”

Κεφάλαιο Αντιγήρανση

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσεις να ανησυχείς και να προστατεύεσαι από τη γήρανση της επιδερμίδας; ”Η ηλικία που θα ξεκινήσει κάθε γυναίκα να προσέχει το δέρμα της, είναι σχεδόν από την εφηβεία. Η χρήση των κατάλληλων προϊόντων καθαρισμού και περιποίησης και φυσικά του αντηλιακού, προστατεύουν το δέρμα και περιορίζουν τα σημάδια που θα αφήσει ο χρόνος επάνω του. Στο φάσμα των ηλικιών από 28 έως 30 ανάλογα και με τις ανάγκες κάθε προσώπου, μπορεί να εντάξουμε στην καθημερινή περιποίηση μια κρέμα ανάπλασης κατά των λεπτών γραμμών και ίσως κάποιες  θεραπείες όπως μεσοθεραπεία ή ήπιο χημικό peeling.” συμβουλεύει ο γιατρός Νικόλαος Δημήτρουλας.

Στα χέρια του ειδικού: Θεραπείες και κατάλληλη ηλικία

Συχνά ακούω γυναίκες από διάφορες ηλικίες να αναρωτιούνται τι παραπάνω μπορούν να κάνουν στο πρόσωπό σου πέρα από τον απλό καθαρισμό για να βελτιώσουν την όψη του. Έτσι ρώτησα τον κο Δημήτρουλα ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσει μία γυναίκα να επισκέπτεται ένα ειδικό και πως θα καταλήξει στη σωστή θεραπεία. ”Δεν υπάρχει κατάλληλη ηλικία, ούτε κατάλληλη θεραπεία. Πάντα κινούμαστε με βάση τις ανάγκες κάθε προσώπου. Για παράδειγμα, υπάρχουν γυναίκες που έχουν έντονη εκφραστικότητα στα μάτια και μπορεί να χρειαστεί από την ηλικία των 25 να κάνουν μπότοξ για να αντιμετωπίσουν τις γραμμές γύρω από τα μάτια ενώ η μητέρα τους να μην έχει τις ίδιες γραμμές παρότι είναι 55 ετών. Το σύνηθες βέβαια είναι περί τα 28 με 30 έτη να ξεκινήσει με κάποιες συνεδρίες μεσοθεραπειών, ήπιων χημικών peeling και δερμοαποξέσεων.”

Το βασικότερο όσον αφορά της θεραπείες και κυρίως τις ενέσιμες είναι η συζήτηση με το γιατρό. Ο ρόλος του γιατρού είναι να σε κατευθύνει και να σε ενημερώσει για το τι είναι αλήθεια και τι ψέμματα κι έτσι θα καταλήξεις στην ιδανική θεραπεία που ταιριάζει και ανταποκρίνεται στις δικές σου ανάγκες.

.ladylike.gr

Διαβάστε ακόμη:

28 σχέδια νυχιών με γραμμές: Μια από τις κορυφαίες τάσεις μανικιούρ για τον Χειμώνα 2016

Χτενίσματα που δίνουν στα λεπτά μαλλιά εκπληκτικό όγκο