Μάθετε πώς να επιβιώσετε τους 2 πρώτους μήνες με το νεογέννητο μωρό στο σπίτι!

νεογέννητο

Μάθετε πώς να επιβιώσετε τους 2 πρώτους μήνες με το νεογέννητο μωρό στο σπίτι!

Έφτασε η μεγάλη στιγμή! Η στιγμή που θα πάρετε το μωράκι σας από το μαιευτήριο στο σπίτι! Και τώρα τί γίνεται; Ξαφνικά αλλάζουν οι ισορροπίες στο ζευγάρι. Ενώ ήσασταν δυο ξαφνικά γίνατε τρεις.

Ακολουθήστε τον οδηγό επιβίωσης για τις πρώτες μέρες με το μωρό στο σπίτι και όλα θα σας φανούν ευκολότερα!

  • Ακούστε το ένστικτό σας και όχι τον Dr Google

Οι μανούλες ξέρουμε καλύτερα τι χρειάζεται το μωρό μας για να επιβιώσει από οποιοδήποτε μηχανή αναζήτησης, φόρουμ! Εμπιστευτείτε το ένστικτο σας και λειτουργήστε με αυτό! Αν το μωρό σας για παράδειγμα θέλει να φάει στις δυο αντί για τις τρεις ώρες που αναφέρονται στα βιβλία ταίστε το.! Δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήσετε το μωράκι σας να βαλαντώσει στο κλάμμα μόνο και μόνο γιατί έτσι λένε «οι κανόνες»..Είναι ένα πλασματάκι που με τη βοήθεια σας προσπαθεί να επιβιώσει! Το πώς ΕΣΕΙΣ το ξέρετε καλύτερα από τον καθένα. Γιατί η φύση έχει προνοήσει πριν από εσάς για σας τον ρόλο σας στη μητρότητα!

  • «Διαβάστε» τη συμπεριφορά του μωρού σας

Ο τρόπος με τον οποίο επικοινωνούν τα μωρά είναι το κλάμα! Τις πρώτες ώρες και μέρες ασφαλώς είναι δύσκολο να καταλάβετε τι ακριβώς σας ζητά το μικρούλη σας όταν κλαίει…Όσο περνάει ωστόσο ο καιρός θα αρχίσετε να παρατηρείτε διαφορετικές κινήσεις του σώματος αλλά και διαφορετικό τόνο στο κλάμα του. Όταν για παράδειγμα τα μωράκια πεινάνε, πολλές φορές, πριν ακόμη αρχίσουν το κλάμα πιπιλίζουν τα χεράκια τους ή ψάχνουν απεγνωσμένα το στήθος σας!

Αν δώσετε προσοχή στα σημάδια σε μια βδομάδα περίπου θα αρχίσετε να αντιλαμβάνεστε τί χρειάζεται το μωρό σας πριν αρχίσει το υστερικό του κλάμα.

  • Μην πανικοβάλλεστε αν δεν καταφέρετε να θηλάσετε!

Δεν είναι το τέλος του κόσμου! Ούτε εσείς είστε ανεπαρκής μαμά αν δεν θηλάσετε με τη συχνότητα ή τη διάρκεια που ιδανικά θα θέλατε! Μη ξεχνάτε ότι αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια μπορεί να είναι η μαία σας ή ακόμη και τα υποστηρικτικά κέντρα θηλασμού! Μην πελαγώνετε γιατί δεν είστε μόνη σε αυτήν την προσπάθεια! Αλλά ακόμη και αν δεν τα καταφέρετε πιστέψτε μας δεν έφτασε και ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος!

  • Δώστε χρόνο στον σύντροφό σας

Οι πρώτοι μήνες με το μωρό στο σπίτι ασφαλώς και σηματοδοτούν μερικές από τις μεγαλύτερες αλλαγές στη ζωή ενός ζευγαριού! Από δυο γίνεστε τρεις και οι ισσοροπίες που μέχρι εκείνη τη στιγμή γνωρίζατε αλλάζουν άρδην… Κάπου εκεί, χαμένη στη μετάφραση, υπάρχει και η σχέση με τον σύντροφό/ σύζυγό σας! Αδιαμφισβήτητα, προτεραιότητα αυτήν την περίοδο, αποτελεί το μωράκι σας όμως πάντα υπάρχει έστω και λιγοστός χρόνος που μπορείτε να αφιερώσετε στο άλλο σας μισό! Πείτε «σ’ αγαπώ» , δείξτε τρυφερότητα και μην τον απομακρύνεται με τον τρόπο σας.

  • Δώστε χρόνο στον εαυτό σας

Ακόμη και ένα ντους αυτό το διάστημα φαντάζει ώς ένα μεγάλο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας! Ποτέ μέχρι σήμερα, αυτά τα δέκα έστω λεπτά στο μπάνιο, κάνοντας ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, δεν είχαν τόση μεγάλη αξία για εσάς! Φροντίστε επίσης τις ώρες που κοιμάται το μωρό είτε να ξεκουράζεστε, είτε να διαβάζετε αγαπημένα βιβλία και να βλέπετε ταινίες που σας χαλαρώνουν!

  • Μην απογοητεύεστε αν δεν τα κάνετε όλα τέλεια

Οι ορμόνες κάνουν πάρτι, όλα είναι πρωτόγνωρα και φυσικά το άγχος της ευθύνης είναι πιο αυξημένο από ποτέ! Ασφαλώς και δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα τέλεια! Δεν πειράζει. Σκεφτείτε ότι η λοχεία είναι μια δύσκολη περίοδο την οποία θα περάσετε και σύντομα όλα θα μπουν σε πρόγραμμα ως δια μαγείας. Οπλιστείτε με υπομονή γιατί τα καλύτερα έπονται!

Πηγή: all4mama.gr

Διαβάστε ακόμη: