Οι σχέσεις με τους άλλους μετά την εγκυμοσύνη

Οι σχέσεις με τους άλλους μετά την εγκυμοσύνη

μετά την εγκυμοσύνη

Με τον ερχομό ενός μωρού τα πάντα αλλάζουν. Αναπόφευκτα αλλάζει και η σχέση σας με τους ανθρώπους που έχετε γύρω σας. Το περιμένατε το μωρό σας για 9 μήνες και τώρα που είναι επιτέλους στην αγκαλιά σας δεν θέλετε να κάνετε τίποτε άλλο από το να είστε μαζί του και να το φροντίζετε.  Μήπως, όμως, παραμελείτε τις σχέσεις σας; Μήπως αποκλείετε από τη ζωή σας τους μέχρι άλλοτε πιο κοντινούς σας ανθρώπους και δεν αφήνετε ανοιχτό το ενδεχόμενο για να διευρύνετε τον κύκλο σας;

ΧΡΥΣΟ βραβείο στην κατηγορία «Top Branded Export Product 2016» για την εταιρία που μεγάλωσε χιλιάδες μωρά στη χώρα μας!

[babyPostAd]Ο άντρας σας

Πριν το μωρό ήσασταν οι δυό σας, με ότι συνεπάγεται αυτό. Τώρα όχι απλώς προστέθηκε και τρίτος στην εξίσωση αλλά είναι ιδιαιτέρως πιεστικός και εξαρτώμενος κυρίως από εσάς. Ο ύπνος σας λιγοστεύει, η κούραση αυξάνεται και ο σύζηγος εξαφανίζεται από το χάρτη σας. Υπάρχει τρόπος να τον ξαναβάλετε στο χάρτη. Ενθαρρύνετε τον και αφήστε τον να βοηθήσει στην φροντίδα του μωρού – ας είναι και μια αλλαγή πάνας. Θα δείτε μια πλευρά του που μπορεί να σας κάνει να τον ερωτευτείτε ξανά. Όπως η μητρότητα, έτσι και η πατρότητα μεταμορφώνει

Και στην κρεβατοκάμαρα; Ναι εντάξει δεν έχετε και πολύ όρεξη γιατί όλη σας την ενέργεια την απορροφά το μωρό. Το πιο πιθανό είναι ότι ο σύντροφος σας θα κάνει λίγο ακόμη υπομονή… πόσο ακόμη όμως;;; Σε αυτό τον τομέα θα πρέπει και εσείς να προσπαθήσετε λίγο παραπάνω και να σκεφτείτε τις ανάγκες του συντρόφου σας.

 Η καλύτερη σας φίλη

Ως νέα μαμά μην ανησυχείς θα γνωρίσεις κόσμο και θα συναντραφείς με άλλες μαμάδες στα πιο αναπάντεχα μέρη. Σε μέρη που ούτε είχες φανταστεί. Τι γίνεται, όμως, με τις παιδικές σου φίλες, με την καλύτερη σου φίλη;  Ειδικά εάν αυτές τα Σάββατα στις 3 το πρωϊ είναι έξω και διασκεδάζουν ενώ η δική σου ιδέα για διασκέδαση εκείνη την ώρα είναι ενώ ταϊζεις να ρίχνεις κλεφτές ματιές στο ιντερνετ; Το πιο πιθανό είναι ότι για αρκετό καιρό δεν θα έχεις και πολλά να “δώσεις” στις φίλες σου αλλά μην αισθάνεσαι ενοχές, συνέχισε να “παίρνεις”. Όποτε βρίσκεις ευκαιρία πιες ένα καφέ μαζί τους για να μάθεις τα νέα τους – ακόμη και εάν αυτά φαντάζουν ξένα και μακρινά για εσένα. Είναι και αυτός ένας τρόπος να ξεφύγεις. Επίσης μην διστάσεις να ζητήσεις την βοήθεια τους. Εάν δεν έχουν παιδιά έχουν σίγουρα αρκετό χρόνο για να τείνουν χείρα βοηθείας.

Η μητέρα σας

Τώρα ήρθε η ώρα για να δεθείτε με τη μαμά σας. Στην αρχή θα σας βοηθήσει όσο κανείς άλλος – και με τις συμβουλές της και με την βοήθεια της. Θα είναι ο βράχος σας για να στηριχθείτε και για να τον “χτυπήσετε ανελέητα” όταν θα έχετε τα νεύρα σας, όταν θα σας χτηπήσει την πόρτα η κατάθλιψη. Μην ξεχνάτε τα έχει περάσει και αυτή! Βεβαίως ετοιμαστείτε να ακούσετε για χιλιοστή φορά ιστορίες από την παιδική σας ηλικία. Τώρα πια την καταλαβαίνεται καλύτερα. Η σχέση σας περνάει σε άλλο επίπεδο.

 Δεν είναι όλα ρόδινα

Οι αυπνίες, οι αλλαγές πάνας, οι ορμόνες, η απόλυτη εξάρτηση του μωρού, ο θηλασμός σας εξαντλούν. Τι γίνεται, λοιπόν, όταν το μωρό αντί να σας φέρει πιο κοντά σας απομακρύνει από το σύντροφο σας;

–       Το μωρό θα φέρει τα πάνω κάτω. Πρέπει να κάνετε υπομονή. Μην εκνευρίζεστε και προσπαθήστε να μην ξεσπάτε τα νεύρα σας επάνω του.

–       Εάν το σύντροφος σας είναι εξίσου εξαρτώμενος από εσένα θα αισθανθείς ότι έχεις δύο μωρά στο σπίτι, οπότε είναι σημαντικό να μοιράσετε τις δουλειές. Να διαπραγματευτείτε μαζί του έτσι ώστε να σας βοηθήσει όσο μπορεί.

–       Δώστε του το μωρό όσο το δυνατόν περισσότερο ακόμη και είναι απλώς για να το κρατήσει αγκαλιά. Με αυτό τον τρόπο θα τον κάνετε να αισθάνεται ότι συμμετέχει και όταν θα χρειαστείτε πραγματικά την βοήθεια του θα μπορεί να σας την προσφέρει.

–       Συναναστραφείτε με ανθρώπους που πραγματικά ξέρουν τι περνάτε. Η μητέρα σας, οι φίλες με παιδιά, μπορούν να βοηθήσουν.

 Αναπάντεχες  νέες σχέσεις.

–       Η γειτόνισσα σας με την οποία ποτέ δεν είχατε ανταλλάξει περισσότερα από μια καλημέρα, μπορεί αν γίνει καλή σας φίλη εάν έχει και αυτή μωρό ή μικρό παιδί.

–       Στο μαιευτήριο μπορεί να κάνετε γνωριμίες που θα κρατήσουν.

–       Στο πάρκο, στην παιδική χαρά θα γνωρίσετε άλλες μαμάδες με τις οποίες θα αναπτύξετε σχέση

–       Με την οικιακή βοηθό. Ενδεχομένως μέχρι πρότινος δεν είχατε πει πολλά περισσότερα από τα βασικά. Τώρα ίσως γίνει η έμπιστη σας.

–       Θα μιλάτε πολύ πιο εύκολα σε ανθρώπους που στο παρελθόν δεν δίνατε σημασία. Στα μαγαζιά, στα καφέ. Σε μαμάδες με άλλα λόγια σαν και εσάς!

Πηγή:   4moms.gr

Διαβάστε ακομη:

Σεξ μετά την εγκυμοσύνη: Πόσες ημέρες, εβδομάδες -ή μήνες- μετά τον τοκετό επανέρχεται η όρεξη μας;

Οι αλλαγές στο σώμα μετά την εγκυμοσύνη, που δεν τις περιμένεις!

Αυτή η μαμά δεν φοβάται να δείξει το σώμα της μετά την εγκυμοσύνη και γίνεται viral!