Παιδικό και bebe δωμάτιο: Πώς να εξοικονομήσεις χώρο στο δωμάτιο του μικρού σου, όταν η αποθήκευση είναι δύσκολη
Αν είσαι μαμά, τότε ήδη γνωρίζεις πόσο δύσκολο είναι να βάλεις μια… τάξη στο παιδικό ή μωρουδιακό δωμάτιο. Αν ετοιμάζεσαι τώρα να γίνεις μανούλα, μάλλον θα πρέπει να προετοιμαστείς κι εσύ για όσα μέλλει να έρθουν! Και θα έρθουν πολλά -αντικείμενα εννοώ! Η αλήθεια είναι πως όταν μιλάμε για μωρά και παιδιά τίποτα δεν φαίνεται αρκετό και πάντα θα χρειάζεσαι και κάτι ακόμη και χωρίς καλά- καλά να το καταλάβεις θα έχει γεμίσει όχι απλά ένα δωμάτιο, αλλά ένα ολόκληρο σπίτι με ρούχα, παιχνίδια, βιβλία, κουκλάκια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, φτάνοντας στο σημείο να πρέπει να… πηδήξεις πάνω από σωρούς πραγμάτων για να φτάσεις μέχρι την άλλη άκρη του δωματίου. Για αυτό το λόγο, θα πρέπει να βρεις μερικές έξυπνες και απλές λύσεις, ώστε να διορθώσεις το “χωροταξικό” πρόβλημα που προκύπτει από τη ζωή με ένα ή και περισσότερα παιδιά!
Και αν το σπίτι δεν σας… χωράει σε μήκος και πλάτος, μην ξεχνάς πως έχει και ύψος και αυτό ίσως να είναι η λύση που έψαχνες. Πιο συγκεκριμένα, παρακάτω μπορείς να βρεις μερικές ιδέες για να οργανώσεις το χώρο του παιδικού υπνοδωματίου, ώστε να είναι η καθημερινότητα πιο εύκολη και το σπίτι περισσότερο τακτοποιημένο!
Φτιάξε “εξωτερικές” ντουλάπες
Αν οι ντουλάπες και τα συρτάρια του δωματίου δεν είναι αρκετά, τότε μπορείς εύκολα και με πολύ λίγα έξοδα θα φτιάξεις μια εσωτερική ντουλάπα με πάνινες ραφιέρες! Έτσι θα καταφέρεις να δημιουργήσεις περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, ενώ τα συγκεκριμένα προϊόντα, όταν δεν τα χρησιμοποιείς, διπλώνονται τέλεια ώστε να μην σου “τρώνε” χώρο!
Βάλε τη φαντασία σου να δουλέψει
Όπως είπαμε, ο χώρος έχει τρεις διαστάσεις και αν οι δύο βασικές δεν σου φτάνουν, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις και την τρίτη, δηλαδή το ύψος! Για παράδειγμα, υπάρχουν σημεία που δεν είχες σκεφτεί να εκμεταλλευθείς, όπως η “πλάτη” της πόρτας. Εκεί μπορείς να κρεμάσεις μερικές πάνινες τσάντες, να τις γεμίσεις μικροαντικείμενα και όποτε τις χρειάζεσαι να της κατεβάζεις και έπειτα να τις ξανακρεμάς! Εύκολο, έτσι;
Εξόπλισε επαρκώς την αλλαξιέρα ή τις συρταριέρες
Ναι, ο ρόλος τους είναι ήδη αποθηκευτικός και άκρως λειτουργικός, μιας και διαθέτουν μια σειρά από βοηθητικά συρτάρια, αλλά γιατί να μην τις ενισχύσεις λιγάκι παραπάνω, όταν μπορείς; Χρησιμοποιώντας μερικές “προεκτάσεις” μπορείς να δημιουργήσεις έξτρα αποθηκευτικό χώρο για τα αντικείμενα καθημερινής χρήσης και άμεσης ανάγκης.
Χρησιμοποίησε επιτοίχιες κρεμάστρες
Να ένας σούπερ stylish τρόπος να αυξήσεις τον αποθηκευτικό χώρο του δωματίου, προσθέτοντας και λίγο περισσότερη φινέτσα! Κάτι τέτοιο θα μπορούσες να κάνεις και στη δική σου κρεβατοκάμαρα, μιας και δίνει ένα boost στη διακόσμησή σου, πέρα από την βοηθητική χρήση του! Τοποθέτησε μερικές κρεμάστρες στους τοίχους, ώστε να χρησιμοποιηθούν ως ένα είδος “βιτρίνας” για τα ρουχαλάκια, αλλά και για καλάθια με παιχνίδια και καθημερινά αντικείμενα.
Διάλεξε ράφια αντί για ραφιέρες
Η… επέκταση προς τα πάνω είναι ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου! Χρησιμοποιώντας ράφια αντί για ραφιέρες και βιβλιοθήκες θα έχεις τη δυνατότητα να αποθηκεύσεις βιβλία και αντικείμενα σε ψηλό σημείο, κρατώντας τα μακριά από το πάτωμα που είναι αρκετά σημαντικό να είναι ελεύθερο, ώστε το μικρό σου να παίζει ανενόχλητο!
Προτίμησε την αποθήκευση… τοίχου
Τους τοίχους μπορεί να τους είχες στο μυαλό σου ως το μέρος που θα κρεμάσεις την αγαπημένη σου… τέχνη, αλλά στην περίπτωση του παιδικού υπνοδωματίου, μπορείς να “θυσιάσεις” αυτή τη διακοσμητική νότα για χάρη της λειτουργικότητας, χωρίς ωστόσο να χάνεις το στυλ σου! Πάνινες, ξύλινες, ψάθινες ή και χάρτινες κρεμάστρες για αποθήκευση θα βρεις παντού στο εμπόριο και μάλιστα για όλα τα γούστα!
Έχε στο μυαλό σου και το… μέλλον
Τέλος, ένας βασικός κανόνας όταν πρόκειται για μεγαλύτερα αντικείμενα, είναι να θυμάσαι πως το μωρό δεν θα είναι για πάντα μωρό και το παιδί θα μεγαλώσει. Για αυτό, το να “φουλάρεις” το υπνοδωμάτιό του με αμιγώς bebe πράγματα είναι ιδιαίτερα ασύμφορο! Καλύτερα να διαλέγεις αντικείμενα που θα μπορούσαν να ταιριάξουν και σε έναν άλλο χώρο του σπιτιού ή να παραμείνουν στο δωμάτιο, καθώς το παιδί μεγαλώνει, χωρίς να φαίνονται παράταιρα!
Πηγή: tlife.gr