5 λόγοι για τους οποίους η εγκυμοσύνη μετά από μία αποβολή είναι διαφορετική!

εγκυμοσύνη

5 λόγοι για τους οποίους η εγκυμοσύνη μετά από μία αποβολή είναι διαφορετική!

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους η εγκυμοσύνη μετά από μια αποβολή είναι διαφορετική. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και σκέφτεται αλλιώτικα από κάποια άλλη που βρίσκεται στην ίδια κατάσταση με εκείνη.

Οι 5 λόγοι είναι οι εξής:

1. Ο φόβος του άγνωστου.
Όταν μείνεις ξανά έγκυος μετά από μία αποβολή, η πρώτη σου επίσκεψη για προγεννητικό έλεγχο είναι επίφοβη. Όμως θα νοιώσεις ανακούφιση βλέποντας έναν κτύπο της καρδιάς του εμβρύου. Όταν απέβαλες ένιωσες παγιδευμένη σε ένα σώμα που δεν λειτούργησε σωστά και τώρα το μόνο που πρέπει να σκέφτεσαι είναι πως όλα θα πάνε καλά. Το πρώτο τρίμηνο θα υπάρχει άγχος και φόβος αλλά μετά όλα θα ξεπεραστούν και θα χαλαρώσεις.

2. Μοναξιά.
Την πρώτη εγκυμοσύνη, την ανακοινώσατε με τον σύζυγό σου αμέσως στις οικογένειές σας. Ποτέ δεν σκεφτήκατε όμως υπάρχει περίπτωση να αποβάλεις και ότι θα πρέπει να τους ανακοινώσεις αυτό το δυσάρεστο γεγονός μετά από την χαρά που πήραν. Στην επόμενη εγκυμοσύνη σου όμως, είσαι αποφασισμένη να μην κάνεις το ίδιο λάθος. Η εγκυμοσύνη σου γίνεται ένα μυστικό για να κρατήσει και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα ανακοινώσεις τα ευχάριστα νέα. Τα κρατάς όλα μέσα σου και νοιώθεις προστατευμένη την ίδια την στιγμή που χρειάζεσαι τους φίλους και την οικογένειά σου πιο πολύ από άλλη φορά.

Εγκυμοσύνη: Πότε μια γυναίκα κινδυνεύει να αποβάλει;

3. Ενοχή και αυτο-αμφιβολία.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, συχνά θέτεις τις αποφάσεις σου υπό αμφισβήτηση και ανησυχείς ότι κάθε σφάλμα σου θα μπορούσε να καταλήξει στο τέλος της εγκυμοσύνης σου. Γίνεσαι νευρική με τις κινήσεις σου και προσπαθείς να κάνεις τις δουλειές πολύ προσεκτικά γιατί πιστεύεις ότι αν χάσεις το μωρό από λάθος κίνηση θα φταις εσύ.

4. Πρωινή αδιαθεσία.
Οι περισσότερες γυναίκες φοβούνται την πρωινή αδιαθεσία. Λαχταρείς τη φυσική διαβεβαίωση ότι τα πράγματα είναι «φυσιολογικά» μέσα σου και την ώρα εκείνη που δεν είσαι καλά θα ήθελες απεγνωσμένα να ξέρεις ότι το μωρό σου είναι εκεί, μεγαλώνει και αναπτύσσεται. όπως πρέπει. Η πρωινή σου αδιαθεσία σε κάνει να αισθάνεσαι σαν να τιμωρείσαι.

5. Ο φόβος της χαράς.
Για πολύ καιρό, βρήκες τον εαυτό σου να προλογίζει κάθε δήλωση σχετικά με το μωρό σου, “Αν το κάναμε μέσω της εγκυμοσύνης…» ή «Αν το μωρό γεννηθεί…” Ήσουν τρομοκρατημένη να αφεθείς και να νοιώσεις χαρά. Ένοιωθες άβολα στην αγορά επίπλων για το βρεφικό δωμάτιο, για τα ρούχα του μωρού, ακόμη και να σκεφτείς ονομάτα για το μωρό σου. Κοιτάζοντας πίσω, σκέφτεσαι ότι μακάρι να είχες αφήσει τον εαυτό σου να το απολαύσει περισσότερο. Αλλά οι πληγές σου ήταν ακόμη νωπές. Δεν ήθελες να επιδοθούν ελπίδες ότι θα μπορούσαν και πάλι οι πράξεις σου να οδηγήσουν σε δυσάρεστα νέα.

Για αυτό λοιπόν, χαλαρώστε και αισθανθείτε αισιόδοξη. Σύντομα θα κρατήσετε το μωρό σας στην αγκαλιά σας. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το άνοιγμα σας βοήθησε να γνωρίσετε ότι υπάρχει φως και ελπίδα, πέρα από το σκοτάδι.

Babyradio.gr – Μοσχοπούλου Ελένη

Διαβάστε ακόμη:

Μερικά μωρά είναι πιο ‘‘εύκολα’’ από κάποια άλλα!

Τα 12 σχόλια που ακούν συνεχώς οι γυναίκες στον τελευταίο μήνα της εγκυμοσύνης.