Τελικά επιτρέπονται ή όχι τα τακούνια στην εγκυμοσύνη;
Διανύετε τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης σας και δεν μπορείτε να αποχωριστείτε τις ψηλές πλατφόρμες και τα ψηλοτάκουνά σας; Ξέρετε πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό;
Νιώθετε ωραία φορώντας τα και πιθανόν ο γυναικολόγος σας σάς είπε να τα φοράτε για όσο τα νιώθετε άνετα. Πόσο κρατάει αυτό το “όσο”; Εκείνος δεν θέλει να σας αποθαρρύνει αλλά ξέρει πως όταν η κοιλιά σας αρχίσει να μεγαλώνει και το κέντρο βάρους σας θα αλλάξει, θα σας είναι αδύνατον να ισορροπήσετε πάνω τους- επίσης θα θέλετε να νιώθετε σίγουρη και ασφαλής στα βήματά σας κουβαλώντας στη κοιλιά ένα ή δύο μωράκια!
Μια νέα έρευνα που έγινε σχετικά με τα ψηλοτάκουνα παπούτσια από την Αμερικανική Ένωση Ορθοπεδικών Κάτω Άκρων κρούει το καμπανάκι του κινδύνου. Οι ειδικοί συμβουλεύουν τις γυναίκες (γενικά, και όχι μόνο τις έγκυες) να φοράνε παπούτσια με 4 εκατοστά τακούνι το μέγιστο, καθώς τα ψηλοτάκουνα πιέζουν τα δάκτυλα των ποδιών και δημιουργούν προβλήματα.
Τι είδους προβλήματα μπορεί να προκαλέσουν τα ψηλοτάκουνα;
Γονείς vs Παππούδες: 10 μεγάλες διαφορές!
1. Εάν τα φοράτε πολλές ώρες πιθανόν να έχετε προβλήματα με τα πόδια και τη μέση σας- μπορεί και οσφυαλγία αν είστε υπέρβαρη.
2. Καθώς η φτέρνα ανυψώνεται μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση στα δάκτυλα και προβλήματα στους αστραγάλους.
3. Το κέντρο βάρους μεταφέρεται από τη φτέρνα στα ακροδάκτυλα και αυτό επιβαρύνει τα γόνατά σας.
Η έρευνα αυτή δεν μας ωθεί να βάλουμε στην άκρη τα ψηλοτάκουνά μας. Εάν σας αρέσουν και δεν σας πιέζουν, φορέστε τα αλλά με μέτρο, για παράδειγμα να πάτε σε ένα εστιατόριο με τον σύντροφό σας ή για καφέ με μια φίλη. Επενδύοντας όμως σε καλά παπούτσια, ανατομικά και φιλικά προς το πέλμα, σίγουρα επενδύετε μακροπρόθεσμα στην υγεία σας!
Μάνα, νιώθει απελπισμένη, στην τοποθεσία βιβλιοπωλείο
15 πράγματα για τα οποία κανείς δεν σας προετοίμασε πριν γίνετε γονιός