Νέα μαμά. Η χρήση του κορσέ μετά τον τοκετό

Νέα μαμά. Η χρήση του κορσέ μετά τον τοκετό

κορσέ μετά τον τοκετό

Μία από τις λύσεις που αναζητούν οι γυναίκες που μόλις έχουν γεννήσει προκειμένου να κρύψουν τα σημάδια της εγκυμοσύνης και του τοκετού είναι ο κορσές, δηλαδή οι λαστέξ ζώνες.  Ο κορσές έχει την ιδιότητα να «μαζεύει» την κοιλιά και παράλληλα να τη  συγκρατεί και έτσι οι νέες μαμάδες καταφέρνουν να αναρρώσουν πιο γρήγορα. Στην αγορά κυκλοφορούν διάφορες εκδοχές, από μεγάλο κορσέ μέχρι και ζώνη, ανάλογα με το τι ταιριάζει και βολεύει την κάθε γυναίκα. Ο κορσές πρέπει να φοριέται από την αρχή και για έξι εβδομάδες.Το πλεονέκτημα των γυναικών που έχουν γεννήσει με φυσιολογικό τοκετό είναι ότι μπορούν να φορέσουν κορσέ από την πρώτη στιγμή, ενώ αυτές που έχουν τραύμα στην κοιλιακή χώρα λόγω καισαρικής τομής θα πρέπει να περιμένουν πρώτα την επούλωσή του.

– Αρχικά, πρέπει να τονίσουμε ότι οποιαδήποτε προσπάθεια κάνει η μόλις λίγων ημερών μαμά  για να έχει μια αδύνατη σιλουέτα  δεν έχει θεαματικά αποτελέσματα. Αυτό οφείλεται στις ορμόνες που δεν επιτρέπουν στη γυναίκα να δει μεγάλες αλλαγές στο σώμα της τον πρώτο καιρό μετά τη γέννα και για ένα περίπου εξάμηνο.

Η μαμά τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννα

– Οι λαστέξ ζώνες συμπιέζουν την  περιοχή της κοιλιάς και έτσι βοηθούν σταδιακά το σώμα της γυναίκας να «ξεφουσκώνει». Η συμπίεση των κοιλιακών ιστών ενισχύει τη διαδικασίας απέκκρισης υγρών με αποτέλεσμα η κοιλία της γυναίκας να υποχωρεί.

– Οι  κορσέδες προσφέρουν σταθεροποίηση των αρθρώσεων που κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν χαλαρώσει και βοηθούν στην καλύτερη στάση του σώματος της γυναίκας. Η νέα μαμά έτσι,  ανακουφίζεται από τους πόνους της πλάτης, της μέσης και της λεκάνης.

– Οι κορσέδες βοηθούν στην επαναφορά των εσωτερικών οργάνων στην αρχική τους θέση που έχουν υποστεί μετατόπιση λόγω της κύησης και του τοκετού. Επίσης, φαίνεται να βοηθούν στη μείωση του μεγέθους της μήτρας, η οποία παραμένει πρησμένη μετά τον τοκετό και βοηθά στη βελτίωση της εικόνας του σώματος της γυναίκας.

– Βοηθούν τους κοιλιακούς μυς να επανέλθουν, έπειτα από τη μεγάλη αλλαγή που δέχτηκαν στην κύηση και μπορούν να προλάβουν τη χαλάρωση της κοιλιάς.

– Οι γυναικολόγοι σήμερα πάντως, δεν επιμένουν στην αγορά και χρησιμοποίηση του κορσέ. Αφήνουν τη γυναίκα να αποφασίσει αν θέλει να το φορέσει καθώς θεωρούν πως δεν αλλάζει τίποτα και πως είναι καθαρά στην ευχέρεια της κάθε γυναίκας ξεχωριστά αν θα τον φορέσει τελικά, καθώς δεν παίζει ρόλο από ιατρικής άποψης.

Πηγή: govastileto.gr

Διαβάστε ακόμη:

Βοηθάει ο κορσές στο αδυνάτισμα μετά τη γέννα;

Εγκυμοσύνη: Όποιος σας είπε να μην κινείστε μάλλον κάνει λάθος!